torstai 19. kesäkuuta 2014

Mikä muuttuu kun saa lapsen/lapsia?

Tänään, kun taas koitin tehdä montaa kotihommaa yhtä aikaa, tuli mieleen, että mikä on muuttunut sitten lasten saannin. Sillon, kun lapsia ei vielä ollu niin kuuli monesta paikkaa kuinka ne muuttaa elämän. Mutta miten?

1) Pyykit pitää lajitella. Ennen pysty viikkaan pyykit suoraa narulta kahteen pinoon, mutta ei enää. Nyt pitää hakea aivan valtava lasti sieltä narulta sisälle ennen kun edes alottaa viikkaamisen. Meitsin, tytsyn, poitsun, miehen, pienet lakanat, isot lakanat, harsot, vaipat jne... Pinoja tulee joka sormelle.

2) Vaatteita tursuilee joka puolella. Eikä siis ees kaikki omia. Kaiken kokosta, väristä ja laatusta. Pieniä ja isoja, syksyyn, talveen, kevääseen, kesään... ja paljon.

3) Harrastukset. Mulla ei ole enää kodin ulkopuolisia harrastuksia. Ehkä kesän jälkeen taas pilates, mutta muuten ei mitään sen kummemmin aikataulutettua. Lisäks mun vanha harrasteHUONE on kutistunut täksi:


5) Suunnitelmallisuuden lisääntyminen. Tykkäsin ennenkin reissata eväiden kanssa jne. mutta nykyään homma on ihan uusissa sfääreissä. Mukaan pitää muistaa varata evästä (sosetta ja karkeampaa), pottaa, vaunua, vaatetta vaippaa jne. Päivän matkalla on mukana viikoks tavaraa.

6) Matkustushalukkuus. Ei huvita. Ks. kohta 5. Vieraassa paikassa pitää pyörittää normaalia arkea, mutta se vaan on paljon hankalampaa. Hotellissa ei voi ite keittää perunaa kun muksu ei syö purkkiruokaa jne. (hotellin henkilökunnan voi toki ajoittain valjastaa tähän hommaan). Onko mikroa, entä lautasia, lusikoita mitä nyt ikinä syödessä voi tarvitakkaan. Nykyään matkustushalukkuus on semisti nousussa, koska autossa muksut on köytettyinä omiin penkkeihinsä, eikä siis pääse toisiinsa käsiks.

7) Olohuone. Se on nykyään leikkihuone. Ei meillä sentään legoja saa olkkariin tuoda, mutta väkisinkin lasten kamat rönsyilee. Yritetään sentään joskus kerätä leluja koriin.


8) Piha. Ulkona kasvit ja piha muutenkin on aidattu. Lelut leväällään sieläkin.

9) Ruoka. Sitä pitää laittaa koko ajan ja montaa sorttia. Suolatonta, sosetta, vähän karkeempaa jne. Helppoa evästä, voiko lämmittää...

10) Puurolautaset loppuu joskus kesken.

11) Unet. Ei tarvii herätyskelloa, biologiset kellot hoitaa kyllä. Aikaa tosin ei voi säätää. Eikä saa nukkua pitkään kun vähintään ne muksut mölyää olohuoneessa. Vaihtarina kyllä saa päikkärit aika usein.

12) Käsilaukku. Koska normi käsilaukku ei mene vaunujen aisan ympäri...


13) Elämä. Arki on juhlaa vai juhla arkea? Sama päivärytmi sato tai paisto, kesät talvet. Juhlapyhät ei oikein hetkauta enää muuten, kun kiukuttaa kun kauppa ei ollukaan auki... Nämä muutokset taitaa kuitenkin olla vaan väliaikasia. Ja kuka sitäpaitsi haluis elää opiskelijaelämää koko elämänsä... Minä en.

Unohtuko listasta jotain?

3 kommenttia:

 1. Mulla on menny tää postaus ihan ohi. Onneks huamasin, loistava! :-D
  Lisäisin tähän sen, että ennen sai herkutella vaikka keskellä päivää. Nyt ku mukulat säntää keittiöön kesken mun suklaansyönnin, niin täytyy vaivihkaa tunkee suklaa taskuun sulamaan ja esittää, että suussa ei muka oo mittään. Muuten on mukulatki kohta sokerihumalassa ja ruaka ei maistu päivällisellä. Tai sitte vaihtoehtona huuto siittä ettei ne saa suklaata...

  VastaaPoista
 2. No niimpä. Herkkuperseily on mulla nykyään iltojen ilo ja vyötärön täystuho. Mut joskus on pakko vaan mättää.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista