perjantai 13. kesäkuuta 2014

Uuden opettelua

Tiiättekö mikä on hienoa? Se, että kun on tehny ihan sika kauan käsitöitä, niin on harvoja tekniikoita jotka on mahdottomia opetella. Tosi pienellä tutustumisella saa jo käsityksen siitä, että onko joku homma helppoa vai haastavaa ja että kiinnostaako tehdä mitään uudella tekniikalla vai ei. Uuden opettelu on palkitsevaa, kun homma etenee heti.

Kokeilin niitä salomonin solmuja, niin kun uhosin. Lanka loppu kesken, niin kun uumoilin. Tekniikkana solmut oli tosi helppo homma! Alotin tekemään hartiahuivia, ja yhden kerän virkkaukseen meni ehkä 5 h. Ja homma on siis jo jonkun kokonen huivi.

Solmuilla tulee tällästä hauskan näköstä ja ilmavaa pintaa.


Tää pitäis varmaan pingottaa ja kostuttaa ja sit kattoa minkä kokonen se on. Vähän on nyt harkinnassa että mitä tän kans tekis. Mulla on samaa lankaa toinen kerä, mut se on eri väristä. Käytännössä siitä tulis sit 2 värinen huivi, ja värit on isoina blokkeina. En tiiä haluanko sellasta, mut toisaalta ei taida olla käyttöä pienelle huiville... Katsotaan mitä tulee. Ehkä saan jonkun valaistumisen vielä asian suhteen.

Toinen tekniikka, mitä oon halunnu kokeilla, on haarukkavirkkaus. Mun piti saada Mr. solun mummon haarukka, mut sitä ei löytynykkään. En löytäny prismastakaan, joten piti improvisoida, kun heti tietty halusin ruveta hommiin. 

Siispä: pala vanhaa jalkalistaa; reilu 10 cm pätkä ja halkaisu kahtia. Pitkät neulepuikot (sattu oleen kokoa 3,5). Sit vaan reikiä listanpaloihin. Tein säädettävät haarukan pidikkeet. Nyt voi valita 7,8,9 tai 10 cm leveyden. Toiseen kappaleeseen 4 mm reiät, ja toiseen 3 mm. Isommista menee puikot läpi ja pienemmistä ei. Kärjet uppoo pienempiin reikiin kyllä.


Tässä siis värkki koottuna. Kukahan mun puikot on käyristäny?


Heti hommiin. Tässä sitä tulee. Hyvin toimii. Jossain nettikaupassa värkki makso 25 e. Pöh, tää oli ilmane.


Ei taida olla ensimmäinen keskikesän aika kun mä teen jotain villasta... Eikä varmaan viiminenkään. Nyt on hyvä tehdä joululahjoja. Voi kuunnella potkupalloo telkusta ja käännellä tätä värkkiä käsissä yö myöhään. Tääkin on tosi helppoo ja etenee mukavasti. Kannattaa kokeilla jotain uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti