keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Punainen hattu

Pikkusolulle piti tehdä uus hattu. Huomista hellettä ajatellen nyt oli parempi kuin sopiva hetki. Tää ei ollu näitä perinteisiä äkkiä tehtyjä juttuja. Tähän käytettiin ihan jopa laskinta ja harppia! Päällikangas on muistaakseni jotain vanhaa hametta. Lierin alapuoli on vanhaa pussilakanaa. Molemmat on joustamatonta puuvillaa. Hattu koostuu 7:stä osasta. Päällä on lapsen pään kokonen ympyräpala (harpilla piirretty!) ja sivulla on 6 kpl suorakulmioita, jotka levenee alhaalta lieriksi. Hattu on kaksinkertanen ainoastaan lierin kohdalta, ja siitä pari senttiä ylöspäin. Halusin, että tää ois mahdollisimman suojaava, mutta silti viileä. Siks en tehny koko hattua kaksinkertasena.

Tässä taas pallomannekiini näyttää millanen tuli. Ois kannattanu silittää palat ennen ompelua. Ompelun jälkeen oli vähän turhan haastavaa. Tykkään tästä kankaasta tosi paljon, mutta paljon isompaan työhön sitä ei ois riittänykkään. Yhteen sivupalaseen ompelin vielä kiristyskuminauhan. Ei sitä välttämättä ois tarvinnu, mutta ajattelin, että nyt ainakin hattu pysyy varmemmin päässä.


Tässä lierin alapuoli. En laittanu kovikekangasta väliin. Saa nähdä kuinka hyvin pysyy ryhdissä käytössä. Sen voi kyllä sit lisätä tarvittaessa.


Hattu on nyt tosi syvä ja varmasti suojaa sekä niskan että kasvot. Se on hyvä juttu, koska huomiseks on luvattu karmeaa hellettä ja me lähdetään retkelle kattomaan kaikenmoisia kotieläimiä.

2 kommenttia:

  1. Siis ihanko itte suunnittelit ton mallin? Tosi hyvän näkönen! Ja toi punanen kangas on söpöö. :-)

    VastaaPoista
  2. Se oli vanha kunnon mentaalikopiointi :) Kaveri oli ostanu mukulalleen ton tyylisen hirveeseen hintaan kaupasta. Se näytti kivalta joten koitin tehdä ite. Piirrokset ja laskelmat on siis omia, mutta muoto on muistista sovellettu. En tiiä onko just samanlainen, mutta hyvin pysy tänään päässä.

    VastaaPoista