perjantai 7. joulukuuta 2012

Epämääräisiä asioita

Musta tuntuu, että se mun viiminenkin aivosoluni, jolla siis myös kirjotan tätä blogia, on menossa lakkoon tai on muuten huollon tarpeessa. Ei irronnut edes parempaa otsikkoa. Itsenäisyyspäivä... jee, yksi "vapaapäivä" lisää, ja vuoden turhin tv ohjelma joka on kuitenkin pakko katsoa joka vuosi. Aamusta mentiin taas mummilaan leipomaan. Pikkusolu ei kyllä vielä leiponut, mutta söi sellasta muovista kaulinta ja paria piparimuottia...


Reseptiä ei oo tähän laittaa, kun mun sisko on tehnyt taikinan jo monta vuotta. En oo sit itte jaksanu ressata reseptistä kun ei oo tarviinnu sitä vääntää. Pitäs kyllä joskus se kopioida, on joku esi-isien vanha. Täydellisiä pipareita. Tulee syötyä ihan liikaa.

Olin ostamassa pikkusolulle pulkkaa paikallisesta sekatavarakaupasta tässä tällä viikolla. Samalla törmäsin vihdoinkin tälläseen pöytäliinamuoviin. Oli sielä rullapöytäliinojen joukossa, mutta siinä oli sellanen aluspaperi ja koko setti näytti (ja myös haisi) ihan kontaktimuovilta. Suuruudenhulluuksissani sitten ostin rulllan lopun ja nyt se on kaksinkerroin meidän pienen keittiönpöydän päällä. Tällänen tuli mieleen joku aika sitten, kun kyllästyin kattelemaan sitä kellastunutta mäntypöytää. Se on meillä nyt sen takia, että pikkusolu saa sitä rauhassa kolhia, eikä mene meidän "pyhäpöytä" piloille. En oo viittiny pitää mitään pöytäliinaa hetkeen, kun ei se pysyis puhtaana yhtään ruokailua. Mutta nyt taas voi pitää kun löysin tuon muovin. Saa joululiinankin laittaa ihan rauhassa eikä tarvii pelätä että sotkeentuu.


Sillon ku oli niitä kireitä pakkasia alkuviikosta, niin taas suuruudenhulluuksissani mietin, että ois kiva jos ois jäiset portinpylväät. Ajattelin tehdä maitopurkkijäätiiliä ja muurata niistä käden käänteessä pylväät. Tuli mutkia matkaan. Illalla purkit ei ollu mielestäni tarpeeksi jäässä...aamulla oli vähän liikaakin. Meillä juodaan paljon maitoa, mutta ei ihan niin paljoa että käden käänteessä saisi paljon tiiliä 1 per purkki. Mietintämyssy on edelleen päässä asian tiimoilta, saa nähdä tuleeko valmista tänä talvena. Nyt on myös ulkona kaksi muhkutiiltä odottamassa tuomiota. Jäälyhdyt on sen sijaan onnistuneet erinomaisesti. Ne kestää paljon paremmin kun siellä sisällä on pilttipurkkilyhty kuin että ois vaan pelkkä kynttilä.


Sain vihdoin leivinuuniinkin nuotion. Siellä saa joku kotkotkoo tänään vielä hikeä pintaan. Mr. solu on kotona tänään, joten saattaa olla että saan jotain käsitöitäkin tehtyä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti