sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pehmeitä paketteja

Nyt alkaa oikeasti olla "se aika vuodesta", vaikka tässä on joulusta jo hehkutettu monta kuukautta. Nyt pitää viimeistään alkaa vääntää tavaraa pakettiin. Siispä lankakauppaan/varastolle ja puikot viuhumaan. On hieman hassua kuvata pakettiin meneviä tuotteita, koska en ole varma lukevatko saajat blogia. Koitin ottaa vähän epämääräisiä kuvia, mutta toivottavasti ainakin alan harrastajat ymmärtävät mistä on kyse. Ehkä epämääräisillä kuvilla ja nimiä mainitsematta en pilaa kenenkään joulua etukäteen.Yllä nuo tämän hetken valmiit ja valmistuvat lahjukset. Lankavarastollani sen sijaan voin repostella rauhassa, siinä neulokset ovat vasta hyvin suunniteltuja ja edelleen tekemättä.

Jämälangoista pitäisi pikaisesti kekkasta jotain tehtävää. Alkaa koppa pursuilla jo yli äyräidensä. Osa langoista vaan ei vielä ole ihan kauhean jämää, niistä voi vielä saada esim. pienen ihmisen sukkiin monta raitaa tai vaikka varret. Ehkä siksi ne on vieläkin käyttämättä. Odottavat parempaa tilaisuutta


Jostain syystä harmaata löytyy monta kerää. Kaikki eri värierää, luonnollisesti. En edes kovasti tykkää harmaasta, mutta kai se on kuitenkin jotenkin kaikkeen sopiva väri. Jos ei tiedä minkä värisistä sukista joku tykkäisi niin voi tehdä varmat harmaat. Seittemää veljestä ja nallea, siinä mun lankavalinnat. Nykyään ostan oikeastaan pelkästään alennusmyynneistä, kun mun mielestä langat on tosi kalliita. Varsinkin noi pätkävärjätyt hienot raidat, polkat sun muut. Oon mä joskus käyny ihan lankamyymälässäkin, mutta mun mielestä sielä ne vasta kalliit hinnat olikin. Pikkusolun haalareihin ostin lankamaailmasta tarjouksesta tollasta vaalean violettia.

Joukossa näyttää olevan myös vajaa kerä vihreää nalle aloeveraa. En muuten perusta aloeverasta yhtään, mulle on ihan sama onko sitä vai ei, enkä siitä erikseen maksa, mutta yhdessä silloin tällöin matkan varrelle osuvassa kaupassa on vissiin käynyt hinnoitteluvirhe. Sieltä saa juurikin tuota sävyä juurikin tuota lankaa puoleen hintaan verrattuna vastaaviin. En ole ihan hirveästi hamstrannut sitä, kun en halua, että kaikki neulokset on tuota vihreää. On siitä pikkusolulle neuletakki kuitenkin värkätty. Pikkusolun myötä väripaletti on myös jotenkin vaaleanpunaistunut. Sukkia ja tumppuja, tillukkaita ja vanttuita, niistä sitten kai joskus tulee. Ehkä myös jokunen pipo. 


Lankavarastossa pesii myös keriä menneiltä ajoilta. En tiedä mitä näistäkin tekisi, mutta nostalgiasyistä on ihan kiva, että ne on vielä tallella. Islannin piikkistä ja pistelevää 100 % villaa. Islannissa asuessa lähti neulontaharrastus vähän niin sanotusti lapasesta. Näistä tein jos jonkinlaista paitaa itselle ja lahjoiksi. Taisi olla neulonta, joka piti aivosolun järjissään siellä. Taidankin esitellä sen ajan tekeleeni vaikka seuraavassa postauksessa, kun ei nyt oikein ole valmistumassa kovasti muita juttuja kuin noita edellä kuvattuja neuloksia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti