tiistai 11. joulukuuta 2012

Islannin neuleita

Lupasin niitä Islannissa värkkäiltyjä neuleita esitellä. Tässä niitä nyt paremman puutteessa. Tämän vuoden pehmeät paketit kun eivät oikein ole edistyneet...


Tästä se sillon alkoi... Ei oo kauheesti tullu käytettyä tätä paitaa eikä tota alemmassa kuvassa olevaa liiviä. Syitä on muutama. Ekaksi, en tiedä mistä vuorelta nämä päällä pitäisi kieriä alas, että istuisivat hyvin. Pitäis vaan käyttää, siinä kai se. Toisekseen, villa on tosi kutittavaa, joten alle tarvii vähintään pitkähihasen trikoopaidan. Se taas johtaa kolmanteen käyttämättömyyssyyhyn, eli näitä ei voi ihan milloin tahansa pitää, koska aina tulee hiki. Ihan kylmimmillä talvi-ilmoilla menee, jos vaan seisoskelee pihalla. Päällä pitää sitten kuitenkin olla jotain tuulen pitävää, ja jos vähänkin liikkuu tai tekee jotain niin taas tulee kuuma. Toi liivi on siitä parempi, että sen saa edes helposti pois päältä. Paita on tehty jonkun netistä löytyneen ohjeen mukaan, muuten sitten suunnittelin itse kuviot ja mallit. Taisi tossa pikkupaidassakin joku ohjeellinen mittataulukko olla apuna, mutta ainakin osittain design on oma.


Silloin ei vielä ollut lapsia, mutta tein yhdelle paikalliselle vimmoissani pikkuiset housut ja paidan, ja siitä innostuneena sitten itsellenikin varastoon. Tuli vaan paidasta ja housuista eriparia. Housut on nyt pikkusolulle sopivat, mutta paita varmaan ensivuonna. Ainakin on peppu lämmin jos tulee jossain hangessa istuttua...


Tässä kuvassa ei ole enää islannin tuliaisia, vaan ihan tänä syksynä väännetty neuletakki. Tässäkin ohjeena oli joku paita, jonka mittojen mukaan summan mutikassa neuloin. Ohjen on siis uniikki, eikä varmaan pysty enää helposti tekemään uudestaan. Pitäs joskus kirjottaa noita tekeleitä ylös siinä vaiheessa kun niitä tekee, mutta ei ikinä muista tai jaksa. Tämä takki menee nyt sopivasti noiden vihreiden housujen kanssa.


Meillä on nyt taas ollut pari onnistunutta pottailupäivää. Eilen meni yhdet vaatteet (Pissat tuli ruokailun aikaan, vaikka juuri ennen istutin potalla. Huomasin siitä kun lattialla lotisi...) eikä yhtään vaippaa. Vaippa oli kyllä päällä, kun käytiin Tampereellakin iltasella, mutta Mr. solu sai pikkusolun pissatettua pottaan reissunpäällä. Tänään meni aamusta yhdet vaatteet (taas ois pitäny ite vähän ajatella niin ois nekin varmaan säästynyt) ja yksi vaippa illalla. Piti jo laittaa yövaipat pesuun muun pyykin sekaan, kun tällä menolla pelkkiä vaippoja saa hetken odottaa. Noh, katsotaan jatkuuko menestystaival vielä huomenna.

2 kommenttia:

  1. Ootpas sää taitava! Mut mites ihmeesä sää siälä Islannissa oot asunu? Hiano maa kyl. Ja hianoo toi teijän pottailu. :-)

    VastaaPoista
  2. Olin sielä opiskelemassa jokunen vuosi sitten. On kyllä hieno maa, ja joskus täytyy vielä mennä takasin. Kalliiksi tulee, mutta on se sen arvoista.

    VastaaPoista