keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Taisteluni

Blogissa on hiljasta kun aivosolu ompelee kone punasena kaikki illat. Kaikkea tekemääni en voi esitellä ennen joulua, ettei mene muiden lahjat piloille. Taistelustani sen verran kuitenkin, että en tiedä selviääkö meikäläisen ompelukone tästä joulusta. Oon sitä koittanu rasvata ja huoltaa, mutta se pitää vähän kummaa ääntä. Pari iltaa sitten ompelin yhtä vetoketjua varmaan 15 kertaa kun vaan oli niin vaikeeta. Mistään ei tullu mitään ja kaikki piti tehdä monta kertaa. Jälleen kerran. Osittain saan kyllä syyttää itteeni, miks pitää tehdä väsyneenä. Ehkä siks että on aina väsyny, eikä päivälläkään kyllä ehtis. Koneeseenkin vaihdoin kunnon paksun neulan, kun vaikutti siltä, että ohut "normaali" on jatkuvasti banaanilla. Sain sitten jotain valmiiksikin. Esittelen osan tuotoksistani sitten joulun jälkeen.

Pikkusolun lahjuksia voin esitellä jo nyt. Joutuu raukka pitään kovasti ysäriltä vaikuttavaa väriyhdistelmää seuraavaks. Pakko oli tuosta vihreä-violetti omenakankaastakin tehdä kypärämyssy. Jämistä sai just sopivasti. Eurokangas petti taas, sielä ei ollu sopivaa resoria. En myöskään ehtinyt enää mistään nettikaupastakaan metsästää niin tinttasin tollasen turkoosin tohon naaman ympärille. Tuli vähän poikamainen pipo, mutta hyvä se on. Ajaa varmasti asian.


Kauppakeskuskierroksella törmäsin jonkun hylkäämään pahvipakettiin. Henkkamaukka siinä lukee pienellä pohjassa, mutta pelastin sen kuitenkin. Mä tykkään tollasesta villieläinkuviosta. Varsinkin  kun siinä on kirahveja. Tänne saa hyvin pikkusolulle jotain, vaikka tuon kypärämyssyn. Uskoisin, että tätä voi kierrättää useamman vuoden.


Ompeluprojektin/taistelun jatkoa. Siskolla oli pari tällästä tyynynpäällistä, jotka on vähän raktkeilleet "saumoista". Heittomerkeissä siksi, että en tiedä voiko niitä saumoiksi sanoa, ainakaan saumanvaroja niissä ei ole. Kuvassa ei nyt kauhean hyvin näy, mutta pääasiassa tuo keskikaistale on vähän revennyt irti. Sisko meinas heittää nää meneen, mutta mä otin ne, kun en raaskinu tollasia jättää hävitettäväksi.


Ompelin sen reunasta tollasella kenno siksakilla. Päältäpäin ois ehkä voinu jättää suoraa tälläseksikin, mutta ajattelin vähän sitä häivyttää.


 Alapuoli.


Satuin löytämään taas paikallisesta kangaskaupasta sopivaa nauhaa. Se on tollasta kylmän sävyistä kullan kimaltavaa. Vetelin sitä melkein joka sauman päälle. Nyt pitäs pysyä korjaukset piilossa ja korjaamattomatkin saumat on vähän vahvemmat. 


Sitten pitäis vielä siivota, ommella vähän lisää, leipoa jne... Jos en ehdi ennen joulua blogata niin hyvää joulua kaikille lukijoille! Ai niin, ja hauskaa maailmanloppua!

2 kommenttia:

  1. Määkin oon aina ihan pettynyt Eurokankaan resorivalikoimiin. Muutamaa ihan surkeeta väriä ja kahta paksuutta, vaikka muita kankaita löytyy kyl ihan tuhottomasti. Tarttee varmaan mainita asiasta niille sen sijaan että aina valitan siitä takanapäin.

    Mulla taitaa olla jo kaikki joululeipomukset valmiina ja tännään ompelin viimisen lahjan, eli vaihtopäällisen siskon imetystyynyyn. Siivoominen on mullakin viälä eresä ja siinä sitä urakkaa sitte onki.

    Naurutti toi sun hauskaa maailmanloppua. Hauskaa maailman loppua sullekkin ja hyvvää joulua! :-)

    VastaaPoista
  2. Hih, hyvä, että jotain muutakin naurattaa maailman loppu :)

    VastaaPoista