sunnuntai 11. elokuuta 2013

Keittiökaahaajan päivä

Otskon pitäis kyllä ehkä olla iltapäivä... Aamupäivällä taas siivottiin tavaroita kaapeista toiseen ja kaappeja paikasta toiseen. Mr. solun äiti oli tehny ruuan, joten sinne mentiin syömään. Sain vielä eväätkin huomiseksi, nam. Se oli kokeillu myös appelsiinijuustokakkua, sitäkin sain evääksi, nam. Aamupäivällä sain vähän apua viinimarjojen poimintaan. Eilen parit puskat tyhjensin, mutta en ois kyllä tänään ehtiny jatkaan kun vasta iltapäivällä. Onneksi oli apukäsiä, huh.

Iltapäivällä se sit alko. Näin kokkausta inhoavana ihmisenä oon kyllä saanu aika paljon sotkua aikaan tänään keittiössä. Melkoista keittiökaahausta siis menossa... Homma alko kesäkurpitsan piilotuksella. Tein taas texmex munakasrullaa ruuaksi/evääksi. Sitä oon tehny viimeaikoina paljon, koska se on ihan hyvää mirkotettunakin. Ohje on vissiin joku Pirkka ohje, kun melkein kaikissa aineissa lukee pirkka sitä ja pirkka tätä. No, sitä kesäkurpitsaa sattui edelleen oleen tossa pöydällä hyvä pätkä niin päätin tällä kertaa piilottaa sitä tähänkin ruokaan.

Tää näytti niin hyvältä, että oli pakko ottaa kuva. Jauhelihan lisäksi systeemissä on paprikaa, kesäkurpitsaa, ruohosipulia, tuorejuustoa ja taco soosia + perusmausteita.


Täyte kääräsitään esipaistettuun munakaslevyyn kuin kääretorttu konsanaan. Juustoa tietty päälle. Ohjeesta poiketen (ylläri, minä poikkean ohjeesta) käytän tähän rouheisia sämpyläjauhoja enkä vehnäjauhoja.


Ajattelin, että siinä samalla kun se uuni kerran lämpiää niin väännän taas pakastimeen mokkapaloja. Se on ihan kiva, että pakastimessa on jotain pahan päivän varalle. Ilmeisesti töissä on sen verran paha päivä joka päivä, että jotain pitää iltapäivätauolla olla mutusteltavana. Huomenna siis juustokakkua, nam.


Ja koska puskat on tyhjänä marjoista niin piti laittaa mehustintorni tulille. Se on siinä porissut jo iltapäivästä, ja varmaan porisee vielä tunnin pari. Aika kököt laitoin vattuja mukaan ja ne oli pakastettu, joten hommassa vähän nyt kestää... Pari pudonnutta omenaakin heitin taas mukaan. Kuvassa ensimmäisen kattilallisen tuotosta mehun muodossa. Mehupullojen takana näkyy muutama purkki sokeroimatonta omenasosetta. Sitäkin keittelin tossa samalla, kun niitä omenoita kerran tuli maasta kerättyä.


Voin sanoa, että nyt on hiki, ja keittiö käy aika kuumana edelleen. Toivottavasti tässä ei mene aivan yömyöhään... Tän aamupäivän retrot ja pitsit on vielä kuvaamatta, mutta ehkä saan ne huomiseen postaukseen. Eli pysykäähän kuulolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti