lauantai 17. elokuuta 2013

Pyyhepitsejä, osa 1: pienet pitsit

Mä sain eilen ja tänään tulkittua kuvista ne uudet pitsit koukulla ja langalla. Sit mä innostuin kuvaan mun aikasempaa tuotantoa. Oikeestaan ihan hyvä, tulee nekin arkistoitua. Sen kynttiläpitsin näytinkin jo aikasemmin. Metsästelin näitä malleja ympäri kämppää. Monta olin jo unohtanukkin, että oon tehny joskus. Yks ruskee on vielä kadoksissa. Se on jostain pyyhkeestä vaan leikattu talteen, kun pyyhkeen käytin muuhun. Ei oo mun tekemä, mutta kuuluu kokoelmaan. Toivottavasti en oo siivousvimmassa sitä vielä hävittäny.

Tästä se kaikki joskus lähti. Se ei ehkä ollut juuri tämä kappale, mutta muistoissani ainakin vaaleanpunainen ja juurikin tämä malli. Ikää oli varmaan jotain 6-8 v, 6 vuotiaana opin virkkaamaan ja itseni tuntien taitoa varmaan piti heti jalostaa haastavampiin projekteihin (haastavampiin siis kuin kiinteillä silmukoilla virkattu patalappu). Oltiin käymässä isän äidillä ja sielä näin tätä mallia tulossa lankakerässä kiinni. Pyysin mammaa opettaan, se anto mulle koukun ja lankaa ja näytti ekan mallikerran. Ei tainnu sekään uskoa, että sitten sitä pitsiä rupes tuleen metri kaupalla...


Nämä kukkaset tehdään yksitellen ja vauhdissa vaan yhdistetään parista kohtaa. Näitä tein joskus pöytäliinankin reunaan.


Tällästä en muistanu ollenkaan tehneenikään, mutta kyllä tämä meikäläisen tuotos on.


Tässä myös yksi lemppareistani. Tätäkin on metri tolkulla ainakin yhden pöytäliinan reunassa, ehkä jopa useamman.


Muistaakseni oma sovellus Mr. solun äidillä näkemästäni mallista. Ulkomuistista hahmoteltu. Noihin suikeroihin menee tosi paljon lankaa.


Tässä on yksi niistä harvoista ohjeen mukaan tehdyistä. Siis tähän mulla on olemassa ihan paperilla virkkausohje. Muuten suurin osa on isän äidin peruja tai omatoimisesti vanhoista kopioituja.


Ja tässä kaikkein uusin malli. Tääkin sopis vaikka pöytäliinaankin. 


Seuraavassa osassa sitten niitä isompia malleja. Huomenna mulla ois ainakin osittain taas vapaapäivä. Taitaa se kyllä mennä vaihteeksi puutarhaa leikkelemässä... Mikäli sää vaan sallii. Olis kyllä kiva ehtiä ompeleenkin ja edistään pöytäliinaprojektia jne, mutta kai sitä täytyy ulkoilla jos keliä on. Niitä omppujakin pitäis vielä säilöö...

1 kommentti:

  1. Eikä, siis noi eriväriset kukkaset! Nyt mun on pakko opetella virkkaamaan.

    VastaaPoista