torstai 29. toukokuuta 2014

Kasviskatsaus

Hohhoijjaa. Tässä on nyt pari päivää ja yötä menny kipeätä pikkuihmistä hyysätessä. Poju pistää hampaita tuleen oikein urakalla. Tai siis onhan se hampaita tehny 3 kk iästä asti, mut nyt niitä on tulossa yhdessä rytäkässä 6. Kaikki ylös. Muistaakseni pikkusolullakin ne kulmahampaat teki vähän kitinää, mutta tällä pikkukakkosella ne vasta raivoa aiheuttaakin. Kuumetta oli nyt illalla 38,9. Viimeyö oli yhtä huutoa. Pistin pojan pihalle vaunuun nukkuun kolmen aikaan, kun ei viitti sisälläkään huudattaa määräänsä enempää. Sielä se sentään veteli vähän pidemmän pätkän. Toki heräs taas seiskan aikaan kiekumaan, mutta sai siinä välissä sentään omatkin silmät kiinni. Ei oo siis paljon jääny aikaa tai jaksamista bloggaamiseen. Mä kuvasin jo aikasemmin mun kasveja ja niiden edistymistä. Tässä siis vihdoin raporttia parin päivän takaa.

Kävin vihdoinkin hakemassa sitä juhannusruusua. Tässä sitä on viriilin olonen verso. Otin sille vähän tuttua maata mukaan.


Otin sellasen, jossa oli jo vähän lehtiä siks, että tiesin sen olevan elossa. Kyseisessä paikassa kun oli viime syksynä riehuttu mm. raivurin kanssa... Tässä sattu olemaan jo nuppukin. Toivoin, että nyt kun taas tuli kylmä niin kasvi vois juurtua hyvin, kun ei tarttis niitä lehtiä nyt kasvattaa... Nyt se näyttää kyllä niin nuupahtaneelta jo, että taidan leikata poikki ja odottaa uutta nousua.


Tässä se on uudessa kodissaan.


Olin jo heittää toivoni daalian suhteen. Olin istuttanu sen väärin päin. Onneks äiti tuli ja käänsi. On sielä useampi tollanen valkonen alku tulossa.


Anemoonet on alkanu rehottaa.


Yksi päivänlilja mätäni, toinen vielä kituuttaa. Aikasemmin ostamani ruusu tekee pirteästi lehtiä, vaikka luulin sen jo kuolleen. Iirikset ja gladiolukset on nyt lähteny hyvään kasvuun. Voikukkia on taas ihan sairaasti ja samoin rönsyliljaa. Joku perhanan jänis oli käyny katkasemassa mun ainoan selvinneen keltasen kesäkurpitsan. Teen siitä lapaset jos saan kiinni. Pari maissia taisi selvitä pakastumiselta, mutta papu näyttää vähän heikolta. Neljästä istutetusta kesäkurpitsasta on ilmeisesti selvinnyt vaan yksi. Herneitä puskee pintaan, samoin uusia papuja, jotka istutin suoraa maahan. Täytyy varmaan kysyä äitiltä, että onko sillä vielä niitä keltasia kurpitsan siemeniä... Jos laittas sellasenkin suoraa maahan. Osa kasvimaasta on vielä tyhjänä. En tiedä mitä laittais.

2 kommenttia:

  1. Juhannusruusua määki haluaisin meille. Ja montaa muutaki ruusupuskaa. Vinkiks tyhjään ossaan kasvimaata; laita pinaattia. Tuore pinaatti on niin hyvvää!

    Tsemppiä hampaisiin. Onhan se tavallaan hyvä, että poika hoitaa usseemman kerralla. Vähemmällä huudolla siinä ei ehkä pääse, mut luulis kestävän vähemmän aikaa.

    VastaaPoista
  2. Mä voin kyllä diilata tota ruusua sullekin, mut pitää ehkä eka odottaa että selviääkö se siirrosta ja millaset kukat siihen tulee.

    Taitaa pojulla olla hampaiden lisäks jotain muutakin. En usko, että hampaista tulee yli 39 kuumetta moneks päiväks. Tänäänkin illalla 39,6. Lupaa yölle taas hyvää...

    VastaaPoista