tiistai 6. toukokuuta 2014

Päivän kokkeilut

Eli kokkauskokeilut. Näin jossain lehdessä vähän aikaa sitten tomaattipiirakan reseptin. Sillon se ei iskeny, mutta tänään piti kokeilla. Kyseisestä reseptistä ei oo enää mitään nuuskua, mutta säkällä ne suuretkin laivat seilaa, eli perinteisesti sovelsin kaikenlaista netistä ja päästäni löydettyä. Kokkaushetkikin oli taas perinteistä epäonnistumisten peittelyn sarjaa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Pohja:
150 g voita (mikrotettu pehmeäksi)
1,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa

Kipaseppa hakemaan isompi astia, perus piirakkavuoka oli liian pieni tälle määrälle taikinaa.

Lisää kuivat aineet pehmitettyyn voihin ja sekota/nypi. Heitä maito joukkoon ja veivaa. Iske vuokaan. Jos yhtä viisaana kuin minä teet pohjan jo ennen täytettä niin esipaista pohjaa sen aikaa kun väsäät kiireellä täytteen... Esipaistoin kiertoilmalla 200 C noin 15 min.

Täyte:
erilaisia tomaatteja (otin kaupasta paljon erilaisia pikkutomskuja, mutta isotkin käy, leikkasin puoliksi)
rucolaa (leikkasin ronskisti,  isompi lehti ehkä noin neljään osaan)
suippopaprika
sipulia (mikrotin voin kanssa niin ei tarvii pannulla kuullotella)
ruohosipulia (tynkiä maalta)
timjamia
oreganoa (tai jotain sellasta yrttiä maalta)
suolaa
pippuria

En mittaillu noita aineksia, tein vaan sillai sopivasti. Paprikankin aluks unohdin täytteestä, mutta muistin lisätä ennen juustoja.

Munamaitoon 2 munaa ja 2 dl maitoa. Päälle juustoraastetta ja osaan piirakasta vuohenjuustoa. Paistoin kiertoilmalla 200 C 15 min, jonka jälkeen jälkilöylyissä vielä kestovaipanvaihtosession ajan.

Tässä kuva ennen paprikoita.


Tässä paprikoilla ja munamaidolla.


Tässä valmis uunista ulkona vetäytymässä.


Hitto. Kerrankin joku kokeilu oikeesti onnistu. Tästä tuli tosi hyvää! Ens kerralla laitan tota vuohenjuustoa koko piirakkaan. Se kannattaa murustella tohon juustoraasteen alle. Koitin paria isompaa kiekkoa, mut murut oli parempia. Tätä voi jykevöittää halutessaan esim. kinkulla. Joku parmankinkku vois tuoda sopivaa italialaista vivahdetta... Mä nyt halusin koittaa taas jotain kasvisruokaa. Mut tää päätyy kyllä meidän ruokakiertoon. Tähän saa mukavasti hukattua noita tomaattejakin, kun niitä varmaan syksyllä tulee äitiltä taas sankokaupalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti