sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Seiskaluokan köksätunnilta

Mä en oo ikinä tehny risottoa. Tällä viikolla sitten päätin sitä kuitenkin yrittää. Ohjeeksi valikoitui Valion broileririsotto (ohje löytyy täältä). Reseptiä noudatin taas sopivasti soveltaen, kuitenkin melko tarkkaan tällä kertaa.

Tästä tuli jopa ihan hyvää. En tiedä tykkäänkö oikeasti tosta appelsiinimehun mausta vai en... Ehkä sitä vois laittaa vähän vähemmän. En uskaltanu laittaa ihan niin paljon juustoa, kun ohjeessa sanottiin. Mr. solun mielestä se oli hyvä. En kyllä edes löytäny ohjeessa mainittua juustoa kaupasta, mutta otin jotain arvelulta saman tyylistä. Tää vaikutti lupaavasti sellaselta pöperöltä joka maistu kaikille. Ehkä se löytää tiensä meidän eksklusiiviselle ruokalistalle. Se maistu mikrotettunakin ihan hyvälle, mikä on aina iso plussa.


Jälkkäriks kokeilin taas yhtä versiota amerikan pannukakuista. Ohjeen bongasin kesän pirkka ruokalehdestä. Se oli joku floramainos (ohje myös täälä). Noudatin ohjetta taas soveltuvin osin, esim. flora juoksevan korvasin öljyllä (ja paistoin pannarit voissa). Lisäksi tein vain puolikkaan taikinan, koska en halunnu olla hellan ääressä ihan koko iltaa. Pannu oli vähän turhan kuuma näille, mutta muuten näyttää tosi hyvältä. Paksuus on ainakin kohdallaan. Mulla ei oo lettupannua, joten nostelin vaan taikinakökköjä normaalille paistinpannulle. Kököt ei levinny juuri ollenkaan. Näiden paistaminen tosiaan vaatii vähän harjaantumista, mutta näillekin kaikki ruokailijat näytti peukkua. Omasta mielestä ehdottomasti paras amerikan pannariohje tähän mennessä, joskin siihen tarvitaan montaa eri ainesta.


Mr. solun tarjoilema annos jätskin kera. Nam.


Tänään meillä syötiin ihan tavallisia lihapullia ja perunamuusia. Törmäsin pakastimessa kuitenkin omenakuutioihin ja tein niistä jälkiruuan. Tätä onkin tehty viimeks jossain seiskaluokan köksätunnilla. Toki oon syöny sen jälkeenkin... Kauratoskaomenoita, eli kaura-omenapaistosta. Ohessa vanilijajäätelöä. Ihan kun ennenvanhaan. Nam. Mr. solu meinas syödä koko vuuan kun oli niin sairaan hyvää.


Näyttää kovasti siltä, että meilä syödään paljon jälkkäreitä. No eipä kyllä käy kieltäminen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti