sunnuntai 10. elokuuta 2014

Reunat ja kaikki

Ehdin tänään illalla vasta ompelukoneen ääreen. Sain tehtyä reunanauhan yhteen peittoon ja asennettua sen. Eilen ehdin tehdä ensimmäisen. Nyt on siis 2 pientä peittoa valmiina. Tai ainakin valmiina odottamaan pientä pesua vielä. Jee! Sininen ja violetti, tässä näin.


Tein reunat paloista. Ei niitä palasia näiden peittojen jälkeen ihan hirveesti jääny, joten lopun matkaa käytin varastosta löytyviä yksvärisiä kankaita. Tässä violetti takaa.


Tässä edestä.


Lähikuva reunasta. Aika hyvin sain ommeltua. Siisti molemmin puolin.


Sininen takaa.


Ja edestä. Pilkkukangas sattu reunassa ja peitossa parissa kohtaa ihan vähän päällekäin, mutta en annan sen haitata.


Tämän reunan ompelu onnistu vieläkin paremmin. Kyllä se vaan auttaa kun viittii vähän silitysraudan kanssa askarrella... Silitys ei vaan oo koskaan ollu mun vahvin laji... Näköjään yks langanpää jääny vielä roikkumaan ompeleeseen. Kappas kun sattukin kuvaan.


Tänään alotin myös syksyn ekat villasukat. Kaveri väittelee kuun lopussa, joten pitää jotain tehdä lahjaksi. Mietin hetken, josko tekisin torkkupeiton (tilkuista), mutta koska aikaa on vähän ja Mr. solu menee takas töihin viikon päästä niin totesin, että tulee kovin kiire. En nyt jaksa niin kovasti hosua. Sukat tulee nopeemmin ja niitä voi huoletta tehdä kun lapset nukkuu. Toki myös ompelu onnistuu nykyään mun uudella ja hiljasella koneella lasten nukkuessa. Ei tosin kaasu pohjassa.

Tän sukan varren tein Mr. solun porukoilla tänään. Mentiin sinne katsomaan yhtä taaperoa, mutta jouduttiinkin odottaan melkein pari tuntia. En ottanu käsityötä mukaan, joten piti käydä Mr. solun äidin kätköillä. Sieltä löyty lanka (lahjan saaja on siis mies), mutta ei sopivia puikkoja. Löyty vaan kasa tosi ohuita kutimia. En oo ikinä ennen tehny niin, mutta nyt neuloin kaks puikkoa yhdessä. Kyllä se niinkin suju yllättävän hyvin. Kotona onneks sain kuitenkin vaihdettua vaan yksiin puikkoihin. Etenee vähän nopeemmin. Mutta eipä menny hukkaan sekään aika...


4 kommenttia:

  1. Kivat peitot, tykkään sinisen peiton tikkauskuviosta. Kiitos tikkauslinkistä, jonka annoit kommentissasi. Tässä sinulle "vastalahjaksi" toinen tikkauslinkki :D http://theinboxjaunt.com/quilt/free-motion-quilting-tutorials/

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkistä! Sairaan hienoja kuvioita! Saattaa tulla käytettyä piankin jotain noista, tai ainakin jotain variaatiota.

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat peitot! Tykkään keksimästäsi pilvikuviosta. Reunakantit näyttääkin tosi siisteltä!

    VastaaPoista