maanantai 15. syyskuuta 2014

Jalaton lintu

Me ollaan menossa viikonloppuna nimiäisiin. Vähän on taas vaatevalinnat ollu hakusessa, kun ei ihan viittis mennä tavallisissa vaatteissa. Toki sekin voi olla edessä, koska tietenkin juhlavaatteet sotketaan oksuun tms just ennen lähtöä... Yritän kuitenkin jotain juhlavampaa kun ihan perus verkkarit.

Kaupoissa oon vähän kierrelly, mutta en oo löytäny mitään kivaa mihinkään kivaan hintaan. Kaapissa loju joku iso pala mustaa trikoota. Siitä sitten vaan... Ja siis mainittakoon, että oon ettiny lapsille vaatteita. Itellä ei oo vielä hajuakaan mitä laitan päälleni. Ei musta saa kuitenkaan söpön näköstä niin panostan lapsiin.

Tässä ois pikkukakkosen juhlapaita. Mietin vielä etutaskua ja/tai applikoitua taskuliinaa, mutta en osaa päättää. Rusetti on harsittu kiinni muutamalla pistolla, joten sen voi ottaa sit juhlien jälkeen pois ja käyttää paitaa muuten. Tähän kävis joku neuleliivikin, mutta siihen en kyllä nyt veny... Kävin tänään hipelöimässä eurokankaan palalaareja ja sielä oli ruskeeta, joustavaa vakosamettia. Vähän tekis mieli tehdä siitä housut tän paidan kaveriks. Ne vois sit kans olla myöhemmin päivittäisessä käytössä... Katsotaan jos ehdin. En ostanu sitä vielä, kun piti lähteä liukkaasti kärräämään pikkusolua vessaan.


Pikkusolulle mahtuu vielä päälle pikkukakkosen ristiäisiin hankittu tarjousmekko. Ajattelin sitäkin kyllä vähän tuunata. Siinä on ylhäällä edessä myös rusetti, jota pikkusolu kyllä nyhtää irti parhaansa mukaan jatkuvasti. Ajattelin ensin pyöreitä pitsiliinoja, mutta mulla ei oo tarpeeks pieniä. Niitä ois voinu ommella epäsymmetrisesti toiseen sivuun. Virkkauskirjatkin on lainassa, joten ohjeetkin pitäs googlettaa. Pitsiä kyllä löytyy kaapista vaikka kuinka.

1) Virkattua leveähköä pitsiä.


2) Sama kuin 1 mutta väärinpäin.


3) Jostain pelastamaani reikäpitsiä.


Vaihtoehto 3 ei purkaudu ja kestää varmasti pesun kutistumatta. Virkattu pitsi on näyttävämpi. Taidan itse kallistua vaihtoehdon 2 kannalle kun tässä näitä kuvia vertailee. En tiiä, oisko lukijoista apua? Mielipiteitä, ideoita? Jotain ihan muuta kun pitsiä? Raaskinko laittaa virkattua pitsiä, jos tää hame on käytössä enää kerran. Toki se on käytössä varmaan jollain muulla sen jälkeen. Eikä tolla pitsillä kyllä muutakaan käyttöä ole ollu... Sain sen Mr. solun äidin kätköistä.

Värkkäilin iltasella sitten vielä lahjaa nimen saavalle pikkuihmiselle. Meinasin ensin tehdä heijastinenkelin, mutta en viitsinyt kuitenkaan. Vaikka en itsekään ole uskovainen ja tykkään enkeleissä siitä symbolisuudesta (rauhaa ja suojelusta) niin jotenkin ne ei taida olla tämän toisen perheen juttu sitten ollenkaan. Vauvan teemaeläin on lintu ja teemaväri vanha roosa. Mulla oli vaaleanpunasta kangasta ja väänsin siitä sitten heijastavan tipun.

Kuvaa oli näin illalla vähän haastava ottaa... tässä salamalla ekana. Ainakin heijastaa noi heijastinosat. Koitin saada mahdollisimman paljon heijastinkangasta mukaan. Silmä piti olla ensin vaan mustaks väritetty pilkku, mutta leikkasin vielä kuvioleikkurilla kukat silmiksi. Ompelin heijastinnauhan helmilangalla harvakseltaan kiinni kankaaseen ennen kun ompelin linnuksi ja täytin vanulla.


Ilman salamaa kamera ei suostunut kunnolla tarkentamaan. Tässä näkyy kuitenkin nokka ja pyrstö, jotka tein mustasta huovasta. Huopa on pelastettu jostain tietokonepaketista. Tulipahan sillekin hyötykäyttöä. Tämän saa vaikka vaunuihin kiinni. En oikein keksinyt muuta lahjaa, joka ilmentäisi sitä turvaa jota toivon pikkuihmisen matkalle. Ehkä heijastin auttaa edes vähäsen. Tämän lisäksi lahjaan kuuluu pentikin lasten lusikat. Me itse saatiin pikkusolun ristiäislahjaks muumilusikat ja ne on ollu kyllä kovassa käytössä. 


Tästä pääsemmekin sujuvaa aasinsiltaa "syötyihin sanoihin". Mä pidin pentikkiä joskus ihan kauheena piiperryskauppana. Tiiättekö, lampunvarjostinta ja tarjoiluvatia jne. Mietin miks tollanen paikka on ees olemassa. En osta mitään sieltä. Jep jep. Nyt oon ostanu kivaa muksukamaa, ja ne muutkin tavarat näyttää tosi houkuttelevilta. Keksisin paljonkin tavaraa jota voisin sieltä hakea. Vaikka niitä tarjoiluvateja...

4 kommenttia:

 1. Kiva ja käytännöllinen lahja, ilmentää turvallisuutta. Ihan uusi juttu mulle että vauvan nimiäisissä on määritelty teemaeläin ja -väri, mutta sun lahjassasi on hyvin mukana kumpikin. Nyt mietin myös, että tietääkö kaikki, millainen väri on vanha roosa. Kuvittelen tässä että tosi äijämäinen mies menee kauppaan ja rupeaa kyselemään vanhan roosan väristä jotain... Että sellaisia mietteitä.

  VastaaPoista
 2. Teemaväri ja -eläin on vauvalla yleensä, ei varsinaisesti nimiäisissä. Mun omilla lapsilla on sellaset ja kysyin sitten, että mikähän tulis näiden lapsen kohdalla mieleen. Ei varmaan monella ookkaan teemaeläintä ja väriä, mutta mun ekalle muksulle sellaset muodostu vähän vahingossa niin nyt on sitten toisellakin... Se on myös isovanhemmille helppoa, kun aina tietää mitä väriä voi ostaa tai millä painatuksella :D

  VastaaPoista
 3. Sekotanko nyt ihan sun pääs jos sanon, että tykkään vaihtoehto ykkösestä? Tosi nätti lintuheijastin! Ihanko itte suunnittelit? Sulla on silmää...

  VastaaPoista
 4. Pää on valmiiks jo sekasin, ei haittaa vaikka joku muukin sekasotkua hämmentää. Päädyin vaihtoehtoon 2 ja toteutin sen toooosi pitkällä tikillä. Tuskin tulee pitsiä pois ratkottua, mutta nyt on mahdollisuus. Joo, kyllä toi tipu on ihan omaa disainia. Kiitos kehuista :D Itsestä tuntuu, että joskus vaan käy säkä...

  VastaaPoista