lauantai 13. syyskuuta 2014

Päätön enkeli

Ihan kun mulla ei taas olis tarpeeks keskeneräsiä projekteja. Alotin kuitenkin uuden. Joskus pitää vaan kokeilla miltä visio näyttää konkreettisesti. Suunnittelin paper piecing -menetelmällä tehtävän tilkkubokin. Tähän projektiin haalin niitä murrettuja punasia ja keltasia kankaita. Tässä vähän tekemisen meininkiä. Apulaiseksi löytynyt postikorttikin sattu oleen enkelikuvioinen...


Palaset kasassa.


Tältä se näyttää takaapäin. Paperi on vielä kiinni kankaissa.


Tässä reunukset lisättynä blokkiin. Pistin valkosen kankaan taakse, että ei näytä niin vihertävältä, kun tuo tumma kuultaa vaaleista läpi. Toi sivuilla oleva unikkokuosi on kyllä ehdoton lemppari. Voi olla, että sitä pitää vielä hakea iso pala lisää.


Nonniin, ja sitten alkaa se päättömyys... Tähän tarttisin vähän nyt teidän apujanne. Mielipiteitä tai osaavampien vinkkejä otetaan vastaan (kaikki kommentit käsitellään, mutta pidätän oikeuden tehdä niin kun ite haluun).

1) Haittaako sauma enkelin päässä? Nuo tussilla piirretyt osiot on siis tarkotus tikata kultalangalla (ja sehän varmaan menee koneen läpi kuin unelma?!), jolloin päätön enkeli saa pään.

2) Tarviiko siivet olla valkoiset. Mä oon ollu sitä mieltä että joo. Tässä kuvassa ne nyt näyttää erottuvan ihan hyvin, vaikka taustalla on vaalea kangas. Tausta on tämän värinen siksi, etten halua enkelille sinistä/punaista/kukallista/raidallista päätä...


3) Tää on oikeastaan ykkösen jatkokysymys. Olisko parempi, jos "täyttäisin" siipien yläosat pienillä kangaspaloilla (about noin kun kuvaan on piirretty), jollon koko yläosan sais yhdestä palasta eikä enkelin päässä olis saumaa. Enemmän työtä, mutta...


Alko vähän usko loppua omaan suunnitelmaan tätä tehdessä, mutta ihan hieno tästä lopulta tuli. Siipiä pitää ehkä vähän suurentaa. Toki erilaisilla siivillä ja hameilla/vartaloilla saa varmasti kivaa pitntaa aikaseksi. Kunhan taas kerkee...

4 kommenttia:

 1. En usko, että sauma haittaa pääkuvion tikkaamista. Ainoa on, että näkyykö kultalangalla tikattu pää tarpeeksi hyvin. Mutta sehän selviää. Valkoiset siivet on hyvät. Jos olisi eri värinen, joku voisi luulla vaikka tontuksi. Enkä laajentaisi siipipaloja. Sun ensimmäinen versio on just hyvä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Heh, kerrankin eka versio on just hyvä :) Harvemmin käy niin. En meinannukkaan, että sauma haittais tikkausta, vaan lähinnä mietin ulkonäöllisiä seikkoja. Tietysti eihän se sauma kaukaa edes kai näy... Jos saumasta tulee mutka tikkaukseen niin sitten on vaan kolhiintunu sädekehä. Jos kultalanka ei näy kunnolla tai mee koneesta läpi niin sitten pitää soveltaa jotain keltasta varmaan. Tai muuten menee applikaatiohommiks.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä toi näyttää. Tommonen taulu vois olla kiva lahja uskovalle naapurille ja yhdelle kaverille. Voiski tehrä tommosia jouluks, saako ideaa lainata? Mulla on sellaista ompelukoneeseen käyvää hopealankaa. Hmm... pääks nätti iso nappi ja siipiin valoverhoo toisen kankaan päälle... Nyt alko muaki jo syyhyttää tilkkuhommat!

  VastaaPoista
 4. Kaikki ideat internetissä on lainattavia :) Eli siitä vaan hommiin. Hah, tilkkuilu on koukuttavaa. Mullakin on periaatteessa ompelukoneeseen käyvää kulta ja hopeelankaa, mutta en oo kokeillu, että käykö ne oikeesti... Ja hienosti jo kehittelit ideaa eteenpäin! Itekin vois kaivella pitsivarastoja tähän hommaan. Vuoroin vieraissa ;)

  VastaaPoista