perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kaksi valmista peittoa - Two finished quilts

Kaksi valmista peittoa, jahuu! Sain kantattua sekä päärynäpeiton että kukkaoksennuksen. Kukkapeiton kanttaus oli vähän haasteellista, koska lahjotuskankaissa ei juurikaan ollut enää sopivia kanttikankaita. Löysin kuitenkin yhden paidanselän joka sai luvan kelvata. Päärynäpeittoon tein vihreän kantin. Sen ompelu vaan ei ihan mennyt putkeen, koska vahingossa kiinnitin sen oikealle, enkä nurjalle niin kuin olis pitänyt. Ei sitten yhtään kiinnostanu ratkoa 5 m kanttia irti, mutta onneks tuli joskus kokeiltua sitä oikealta sokkona ojassa ompelua. Ihan hyvä siitä tuli, joskin kantti oikealla puolella on nyt vähän kapeampi kuin toisin päin laittaessa olisi tullut.

Lahjoituspeitto taitaa olla valmistuneista jo numero 10, eli tämän vuoden puolella on valmistunut jo 4. Tilkkupintoja on vieläkin enemmän, mutta nyt alkaa olla vanuongelmaa. Kaikki vanhat päiväpeitot on muutamaa palasta lukuunottamatta käytetty, eli nyt pitää haalia vanua jostain... Sain kuvattua peitot ulkona, koska ei satanut. Ei sielä kyllä aurinkokaan paistanu... Vauvapeitto on kooltaan 80 x 90 cm ja päärynächutney 135 x 115 cm.

I finished 2 quilts today. One baby quilt and one lap size. The baby quilt is made entirely from donated fabrics. I had a hard time finding the binding for it, since the color selection of the donated pile is quite limited. I had some issues with binding the lap sized quilt, since I accidentally attached the binding on the right side... Did'n feel like doing it again, so I stitched it down from the right side as well. It ended up looking just fine. 

The baby blanket will be donated to someone in need. It is already the 10th baby quilt that I have made from recycled fabrics. I photographed the quilts outside, although it's probably just as dark as inside. The sun hasn't come out in a loooong time... The baby quilt measures 80 x 90 cm and the lap sized quilt 135 x 115 cm.

Vauvanpeitto - baby quiltTikkauksesta enemmän täällä.


Päärynächutney - lap size quilt (called Pear chutney)


Kantti näyttää hyvätä oikealta puolelta. The binding looks good from the right side.


Tikkaukset näkyy tässä hyvin. Tikkauksesta enemmän täälläStitching can be seen from the back. All done with regular home sewing machine. More about stitching of the two quilts here.


Taas mukana Crazy Mom Quiltsin listassa.

6 kommenttia:

 1. Kyllä on hienot tikkaukset kukkapeitossasi! Ne näkyvät nurjalla enemmän edukseen. Päärynächutney-peiton kantit ovat just hyvät, hieno tuli tästäkin! Nopeasti valmistat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla kyllä aika erilainen tikkausmaku :)

   Poista
 2. Olet kyllä varsinainen luonnonlahjakkuus tikkaushommissa. Tuosta vain syntyy mitä tahansa, ei voi kuin ihmetellä ja ihailla!

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Ei nyt ehkä kuitenkaan mitä tahansa... Mutta aina on kiva yrittää.

  VastaaPoista