lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vieläkin lisää pikkupeittoja

Eiliseks mä näitä tikkauksia lupailin, mutta olinkin eilen karonkassa. Mä jo varmaan joskus julistin, että ei niitä kutsuja enää varmaan montaa tuu, mutta ens viikolla taas uudestaan. Mut ei niitä enää varmaan montaa tuu...

Tälläsellä tukalla olin eilen liikkeellä. Tää on joku läpivetoletin pompulavariaatio. Näyttäis paremmalta, jos ois enemmän tukkaa (niin kun keskimäärin kaikki juhlakampaukset), mutta sainpahan ite tehtyä. Lakkaa oli niin, että varmaan ois tukka pysyny ilman noita pompuloitakin...Mutta sitten niihin lupailemiini peittoihin. Tää pinta valmistu jo aikaa sitten. Nyt vasta sain tikattua, kun keksin sopivan kuvion mitä harjotella. 


Tikkasin maiden hair tyylistä (se on vissiin joku saniainen) kuviota jatkuvana ympäri peittoa. Tätä oli helppo ja nopea tehdä. Valkonen tikkauslanka ei erotu kovin hyvin, mutta yksvärisistä kohdista vähän näkee. En kellottanu tarkasti, mutta alle 2 tuntia tähän meni.


Takapuoli täynnä nalleja. Tässä näkyy tikkaus vähän paremmin. Kantti oli muista peitoista ylijäänyttä palaa. Yhdistelin parista jämästä niin että riitti.


Tässä sitten tämä sininen tapaus. Tää oli aika pieni peitto. Just 60 x 80 cm. Tikkaukseen meni tunti. Tikkausmallina on pilvikuvio, jota kokeilin ehkä toiseen ikinä tikkaamani peittoon. Tässä tein sitä vaan isompana. Lanka on tummansinistä ja mun mielestä tästä tuli vallan hurmaava pikkupeitto. Taas kiva huomata kuinka paljon pinta tikkauksella muuttuu.


Tässä vertailun vuoksi tilkkupinta tikkaamattomana.


Takana kulkee kaloja ja veneitä rantahiekan läheisyydessä. 


Tässäkin kantit kasasin jämistä. Pienen palan kirjavaa kanttia uskalsin laittaa, kun se viittaa sopivasti tuohon kirjavampaan taustaan.

Tässä vielä lähikuva muhkeista pilvimuodostelmista.


Huomenna mennäänkin killan kanssa vierailulle Forssan killan luokse. Samalla viedään ylimääräset rahat kankaiselle. Toki, sorruin jo tällä viikolla aikasemmin taas ostoksille, joten pitänee vähän (yrittää) rajottaa... Niin joo, ja äänikin pitää käydä antamassa.

9 kommenttia:

 1. Minä jaksan joka postauksessasi ällistellä, miten upeita tikkauksia teet! Olin viikko sitten Kankaisella, ja rajoittaminen jäis suunnitelmaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tikkaus on kivaa. Onneksi kangasaddiktiota ei ole vielä luokiteltu sairaudeksi. Voi siis uskotella itselleen olevansa vielä täysissä järjissä.

   Poista
 2. Pilvikuviotikkaus tosiaan komisti kivan tilkkupintasi! Kiitos, että laitoit ennen - jälkeen -kuvat! Hieno kampaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pilvet jotenkin pehmensi noita neliöitä.

   Poista
 3. Ihanat tikkaukset, tosiaan muuttavat/korostavat tilkkupinnan paljon paremmaksi. On tuossa tukassa ollut asettelemista sanoo entinen pitkätukkainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tukka asettui yllättävän helposti, koska tarvittiin vain yksi harjoitusotos.

   Poista
 4. Tiedäthän, että sairaaloihin menevät nuppu- ja lapsipeitot pitää tehdä uusista puhtaista materiaaleista. Ei saa käyttää kierrätettyjä miesten paitoja, pöytäliinoja tms. Ja keskospeitot suositellaan ommeltavaksi pussiin, reunakantit ovat liian kovia. Kivoja peittoja muuten, ja niitä voi käyttää varmasti johonkin muuhun tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 5. Ok, kiitos tiedosta, en tiennyt noita. Herää vaan vähän kysymystä, että miten muka uudet materiaalit on "puhtaita"... Kai ne nyt pitää nekin ennen sairaalaan vientiä pestä?! Ymmärrän, että rajat pitää vetää johonkin, mutta lillukanvarsia sanon minä. Mitä kaikkea palonestoainetta ja tärkkiä niissä uusissakin kankaissa on! (sairaalavaatteetkin kiertää sielä uudestaan ja uudestaan, keittopesu tai autoklavointi voisi olla myös peitoille...) Tosta reunakantin kovuudestakin voi olla montaa mieltä. Siinä alla kun ei ole saumaa... Nuppupeitoiksi nämä peitot ovat liian isoja, samoin keskosille. Ainakin ensi ja turvakotiin ottivat näitä mielellään. Ajattelin alun perinkin, että vaikka menisivät sairaalan kautta niin olisivat ennemmin läksiäislahjoja kuin välttämättä osastokamaa. Laitan siis neuvolan kautta tai jos sielläkin ollaan kovin herkkähipiäisiä niin eiköhän maailmassa peitoille tarvetta ole. Esimerkiksi nepalissa just nyt...

  VastaaPoista
 6. Kauniit peitot ja upeat tikkaukset!

  VastaaPoista