keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mistä inspiraatio iskee?

Kaikenlaista käsityötä tulee tehtyä, mutta aika usein on takana jotain inspiraatiota. Mistä inspiraatio sitten iskee? No aika lailla mistä vaan. Usein siihen liittyy joku ajatuspolku, joka ulkopuolisesta ei varmaankaan kuullosta kovin loogiselta, saati sitten järkevältä. Ajattelin nyt kuitenkin avata tässä seuraavan projekti-idean syntyä, koska tällä kertaa se sattu olemaan aika selkeä. Tai ainakin jäljitettävissä ja muistan sen. 

Ensin näin tämän hienon tilkkupeiton http://www.redpepperquilts.com/2015/01/a-scrappy-bear-paw-quilt.html. En jaksa pyytää lupaa kuvan kopioimiseen, joten nähkää nyt sen verran vaivaa että klikkaatte linkkiä. 

Sitten muistin tämän kuvan.

Otin kuvan 15.8.2009 Kraflan purkausalueella Islannissa. Sielä purkautu laavaa maanraosta joskus 80-luvulla. Maa on edelleen hämmentävän lämmin ja paikoin höyryävä. Lisäks sielä on myös kiehuvia muta altaita jne. Kevyesti kuumottavaa kävellä sielä. Tässä kuvassa mun silmään on aina pistäneet noi oikeanpuoleisessa raossa olevat tummanvihreät töppäreet. Ne on vähän kun jonkun jalanjälkiä, jotka on alkaneet vihertää ton ruskean keskellä. 

Sitten katsoin netistä tätä kuvaa.


Tän mä nyt jouduin pölliin netistä, kun en saanu sitä aukeen missään järkevässä lähteessä. Kirjotin googleen karhunjäljet ja tämä oli yks osuma.

Lopputulosta joudutte kyllä nyt hetken odotteleen, mutta näistä kuvista ja ajatuksista projekti koostuu. Tähän mennessä oon käyttäny yhden kokonaisen illan laskuyrityksiin, että miten teen blokin (koska halusin tehdä sen "kätevästi"). Lopulta kokeilemalla onnistuin (melkein=riittävän hyvin ja loput suunnitelmasta muokkautuu lennossa). Tuloksena on 1 tälläinen


ja väsyneenä hääräillessä kasa väärin leikattuja kankaita...prkl. Jatkoa silti seurannee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti