keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kiviä ja kuvioita

Sain toisenkin tulilla olleen tikkausprojektin vihdoinkin valmiiksi. En muistanu tätä tarkkaan kellottaa, mutta aika arvio on noin 12 tuntia. Jotenkin se vaan kesti taas toooodella kauan. Alalankaakin meni ainakin 6 puolaa, eikä toi peitto ole edes ihan kauhean iso. Pikkukivi (tai isokivi tässä tapauksessa) kuvion tikkaukseen tulee ilmeisesti kuitenkin niin paljon päällekäin tikkausta, että lankaa kuluu sen takia paljon ja aikaa menee myös.

Tää tikkaus oli vähän nyt ristiriitaista hommaa. Ehkä tässä tuli oppi siitä, että kannattaa tehdä sitä "omaa juttua". Yritin tehdä jotain muuta. Alun jälkeen koko suunnitelmakin muuttu, ja koska en alkanu tikkausta purkaa niin jatko oli sitten alkuun sopiva. Toisaalta, valmis peitto on parempi kuin täydellinen peitto ja kyllä tästäkin siis taas jotain opin. Tikkauskuvioiksi päätyi isojen pikkukivien lisäksi kukkasia, höyhenkiemuroita, kiemuroita, hämäriä hevosenkenkiä ja hämäriä viuhkoja.

Taustaksi laitoin vaaleanharmaata vanhaa lakanaa, koska sitä oli. Koitin siihen omatekosta tärkkiä, mutta se ei ehkä ollu tarpeeks tiukkaa, en ruiskinu tarpeeks, tai olis pitäny silittää (miedolla lämmöllä). Ajattelin, että kyllä se kuivuessaan kovettuu, mutta eipä tuosta taustasta kovin rapsakkaa tullut. Ihan hyvin se kuitenkin tikkaantu. En oo ainakaan vielä huomannu, että taakse olis tullu ryppyjä. Eteen tuli muutama pieni, mutta ne saattaa hoitua pesussa. Huh, onneks tää on tikattu. Kiva tehdä välillä jotain muutakin. Tosin, nyt on edelleen 2 peittoa kanttamatta...

Tässä edestä. Tikkauslanka on vihreä, mutta eipä se kovasti näy. Sopivasti, että pyörylät erottuu...


Tässä takaa. Ei kovin hyvin näy tässä kuvassa, mutta en saanut siitä parempaakaan. Ulos oli turha yrittää siinä räntäsateessa. Ehkä on kauniimpi päivä kun saan kantattua ja kuvattua valmiina.


Tässä kuvioita takaa kuvattuna vähän lähempää. Kukkasiakin oli montaa eri terälehtivariaatiota.


Tässä vielä edestä lähempää eri kuvioita.Ajattelin nimeksi "Päärynächutney". Syystä että tässä on vähän kaikkea (hämärää), myös niitä päärynöitä... Nyt sitten niitä kantteja vääntämään.

3 kommenttia:

  1. Aivan upea ja ihastuttavan raikas väritys. Olet todella taitava tikkaaja, ei ihme, että aikaa ja lankaa kului.

    VastaaPoista
  2. Ihana tikkaus, kukat kivien välissä on hieno oivallus! Otan motokseni tuon " valmis peitto on parempi kuin täydellinen peitto".

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Tässä muksujen kanssa alkaa olla aika monessa paikassa valmius parempaa kuin täydellisyys...

    VastaaPoista