maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kriisiä pukkaa

Mulla on menossa kriisejä. Mun pikkuvauva lähti käveleen ja nyt se on siirtyny isojen poikien sänkyyn nukkumaan. Siis sellaseen, missä voi nukkua pitkälle kouluikään. Mihin se mun vauva hävis -kriisi on siis käsillä. Pikkusolu sai nyt osa-aikasen päikkypaikan. Sitä suositeltiin kuntouttavana toimintana. Se on siis menossa sinne oppimaan ja kehittymään. Mun pikkuvauva menee hoitoon -kriisi johtuu siis tästä. On tää äitiys kyllä välillä yhtä kriisiä... Onneks näistäkin varmaan pääsee yli. Varmaan sitten kun seuraavaa kriisiä pukkaa.

Lääkitsin päikkykriisiä ompelemalla pikkusolulle uusia vaatteita. Pitäähän sillä nyt vaatteita olla, jos vaikka sielä sotkeentuu... Ekana Marimekon unikkotrikoota. Ei kylläkään just SITÄ unikkoa, mut kuitenkin. Ostin tätä joskus 3 m ja mulla on itellä tästä jo tunika. Ollaan nyt sit tyylikkäästi pikkusolun kans samoissa vaatteissa. Muuten nää on samanlaiset, mutta resorit on eriväriset. Koska ei riittäny samanväristä... Resorit näyttää vähän löysiltä, mutta uskon, että kiristyvät pesussa koska niitä ei ole vielä pesty. Mulla on muutamassa paidassa kiristyneet vähän liikaakin niin koitin sitä välttää. Toiseen tuli symmetrinen pääntie, toiseen tarkotuksella epäsymmetrinen (koska on nopeempi tehdä). Tätä kangasta jäi vähän vieläkin. Menin ulos aurinkoon kuvaan, mutta sitten se aurinko taas hävis.


Sitten kasarijäämistön kankaista verkkarit (!) ja veluurihousut. Tein nää pyjamahousujen kaavalla, jossa ei oo kun yhdet saumat punteissa. Vasta verkkareita varten osasin ehkä leventää tarpeeks kaavaa. Mutta eiköhän nää jalkaan mahdu. Kahdet housut on vielä ompelematta, mutta ne on jo leikattuna odottamassa seuraavaa vapaata hetkeä. Eiköhän se mun mussukka nyt näillä pärjää...


Sitten sain vielä valmiiks paidoista tehdyn tilkkupinnan. Tää on tehty kaitaleista. Niistä piti ensin tulla jotain ihan muuta, mutta niistä tulikin tämä. 60x80 cm. Pariin kohtaan jätin kokomerkin ja lapun kiinni.


Eilen turasin uutta tilkkuprojektia alkuun ihan liian kauan. Ei meinannu mallitilkun tekeminen luonnistua millään. Tein oikeesti ainakin 10 kokeilua. Ei vaan taipunu vaikka kuinka laskin ja laskin. Lopulta sain kokeilemalla sopivaa. Tänään saatan siis käydä vielä uuden kangaskasan kimppuun kera leikkurin. Siitä sitten joskus toiste. Ens viikolla on kovasti kiirettä, kun pitää viedä pikkusolua tutustuun sinne päikkyyn. Siinä päivät sitten varmaan vierähtääkin, kun pitää olla ite mukana. Hyvää viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihanan oranssit, aurinkoiset paidat! Eikä toisia paitoja enää paidoiksi tunnista. Odotan mielenkiinnolla, millainen on niin vaikeaselkoinen tilkkublokki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kai oikeesti oo vaikee. Yritin vaan tehdä näppärästi...

   Poista
 2. Kivat paidat, ihanaa kangasta! Määki oon hakenut mukuloille osa-aikaista päiväkotipaikkaa, syksyllä pitäis jopa sit päästä sinne. Eli kauhee jonotusaika. Tietty jos saan töitä, niin järjestyy nopeemmin. On nää jänniä aikoja, kohta ne lapset pääsee jo ripille ja tekkee omia mukuloita. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä, että syksyks haettiin nyt. Pikkusolu sai lääkärin suosituksen niin sillä päästiin varmaan jonon ohi ja päästiin alottaan osa-aikasena jo nyt. Täälä on sama juttu, että jos saa töitä niin sit pääsee kyllä johonkin, mutta ei välttis lähelle. Toivottavasti munkin lapsi pääsee vielä joskus kouluun ja saa lapsia :/ Kyllä tässä aika paljon huolettaa.

   Poista
  2. Voi kauheeta! Yhtään en osaa edes arvailla mistä on kyse, mutta toivottavasti huoli on lopulta turha. Oothan sää ennenkin asiasta maininnut, mut en sit kumminkaan osannut olla möläyttelemättä. Jaksamista sulle ja suuret sympatiat.

   Poista
  3. Kyllä täälä saa "möläytellä". Aina ei ihan itelläkään pysy aisoissa nää sormista pääsevät sammakot. Toki saa olla ilonen omien lasten kehityksestä, ja kyllä sitä ainakin pitäis voida myös täälä iloita. Koitan tässä opetella suhtautumaan myönteisesti muiden lasten normaaliin kehitykseen ja hyväksyä niiden vanhempien ilon.

   Poista