sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Tilkkuretkellä

Tänään killan retki suuntautui Forssaan ja Jokioisille. Käytiin kahdessa kansalaisopiston näyttelyssä. Esillä oli oppilaiden töitä kevätkaudelta. Kuvia ei tullut otetuksi, koska kamera ei ollut mukana ja kännykkäkamera... on vanhassa nokialaisessa vähän niin ja näin. Inspiraatiota löytyi mm. farkkutöihin. Muutenkin oli mukavasti esillä kierrätysmateriaaleista tehtyjä juttuja. Myös merkattuja liinoja ja mahtavia kudelmia. Tekis mieli taas virittää omiin puihin jotain muuta kun mattoloimea. Tosin, vois sitä kutomisintoa sillä matollakin sammuttaa jos vaan ehtis.

Forssan killan kanssa juteltiin ensi kesän näyttelystä. Lähinnä käytännön järjestelyjä. Mun kesätyörupeama sattuu juuri siihen kohdalle, mutta avajaisiin pääsen kyllä. Eivät meinanneet ensin, että pidetään mitään avajaisia, mutta mä sanoin, että mun töitä ei ole ennen ollu näyttelyssä niin kyllä pidetään. Saatan joutua järjestämään ne itse...

Retken päätteeksi piipahdettiin kankaisella. Se oli kyllä pieni pettymys. Ei ollut Hobbsin sekotevanua eikä valmiiksi pakattuja alepusseja (mitä messuilla oli). Sain siis pidäteltyä ostokseni alle kymmenen euron. Yhden kangaspalan lisäksi ostin valkosta ompelulankaa, joka jäi kuvista pois. Itsehillintä tosin oli jo jäänyt sinne Farnian keikalle aiemmin viikolla. Nyt täytyy kyllä mainostaa myös minua lähempänä olevaa poppanavakkaa. Käyn tästä lähtien sielä. Samoja kankaita (ainakin niitä lasten kuviollisia) ja sitä vanua saan sieltä. Ei tarvii haikailla kauas kankaisen perään.

Tässä viikon ostokset. Farniasta on rullat ja taustalla oleva nimilappukangas. Samaa mulla on sinisenä, mutta kyllästyin sinisiin ja sinivihreisiin nimilappuihin. Nyt on myös punasia... Rulliakin oli vielä, vaikka en siihen uskonut. Ei niillä näytäkään olevan kiire niitä laittaa eteenpäin. Otin tällä kertaa 2. Toinen on samanlainen kuin aiemmin ostamani ja toinen on ihan uusi tuttavuus. Punainen vyötetty kangas on kankaiselta.


Tässä vielä rullat lähempää.


Siinäpä se viikonloppu taas vierähti. Nyt meen tekeen simaa.

8 kommenttia:

 1. Kivat ja tarpeelliset ostokset, nuo nimilaput on kivat. Joskus ei kannata mennä merta edemmäs, löytyy sitä lähempääkin ihanuuksia. No, poikkeus joissakin tapauksissa vahvistaa säännön!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että jonkun muunkin mielestä tarpeellista! Mun mies vois olla eri mieltä :D Joo, usein löytyy lähempää, joskin uusi paikka houkuttaa aina.

   Poista
 2. Hauskaa toi nimilappukangas. Onko siitä tarkoitus käyttää aina yks nimilappu per työ? Mää taidan tehdä simaa vasta loppuviikosta, on sitten jottain jäljellä vappunakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yks per työ. Siihen tulee tekijän nimi, paikka, päivämäärä (tai mä laitan kuukauden ja vuoden) ja kenelle se on tehty. Meillä taitaa olla vappuna sitä hyvin käynyttä simaa... Tai sit pitää laittaa tosi kylmään viikoksi. Tai tehdä loppuviikosta lisää ja sitten juoda itsensä simaähkyyn.

   Poista
 3. Kiva tosiaan tuo nimilappukangas! Hyviä oatoksia!

  VastaaPoista
 4. Oi, nätit rullat! Kiva, että ovat keskenään niin erilaiset - on jännittävämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en mä niitä varmaan samaan peittoon laita. Mut on kyllä mielenkiintosempaa kun on välillä toisenlaisia kankaita.

   Poista