sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Korjailua

Ei nää meikäläisen projektit yleensä mee ihan sukkana oikein. Tänne tulee usein raportoitua editoituja versioita. Tässä on nyt laiskasti ollut projektilistalla uudet isommat vaipat. Yhden sellaisen jo teinkin, mutta sitten kävi ilmi, että sisäkangas oli tukossa. Testasin nyt tänään vihdoin sen ja kaikki muu jo valmiiksi leikkaamani urheilupaitakierrätykset. Ei mene läpi edes pesun jälkeen. Ei sitten tipan tippaa. Tulin siihen tulokseen, että kyseiset paidat menee vaikka maton kuteiksi ja vaipat teen hyväksi havaituista uusista palalaarin aarteista. En jaksanut kuitenkaan sitä yhtä jo valmista vaippaa alkaa kokonaan purkamaan, joten päädyin korjaamaan ongelman.

Ei tääkään menny ihan kun strömsössä... Leikkasin vaipan sisäkankaasta palan pois ja ompelin tilalle palan parempaa kangasta. Hyvä idea joo, mutta ommellessa toinen kangas venyi ja toinen ei. Ei siis mennyt aukko umpeen ekalla yrittämällä. Eikä ihan tokallakaan, mutta sitten meni hermo ja rypytin vaan toisen kankaan lopun niin että sain palat yhteen. Se on vaippa, ei sen tarvii olla täydellinen. Kunhan vaan ois toimiva.


Tässä on sitten uudempi virkkaustyö. Tätä aloitin ihan ohjeen mukaan http://www.garnstudio.com/lang/fi/includes/printpattern.php?id=4557&lang=fi. Jätin napinlävet vain väliin, koska en vielä tiedä minkälaiset napit tähän tulee. Teen sitten jälkeenpäin jotain läpiä. Olin saanut valmiiksi tämän liiviosan ja sovittaessa totesin, että alaosa on liian leveä. Ei kun purkamaan koko kirjava osa pois. Nyt sitä sitten olen värkkäillyt uudelleen yhdet päikkärit ja vähän muutenkin. Huomenna ehkä pääsee sovittamaan. Muokkasin ohjetta ekan sovituksen ja purkamisen jälkeen niin, että jokaiseen viuhkaan tulee 3+3 pylvästä 4+4n sijaan. Voi olla, että on edelleen liian leveä, mutta jos olen säästänyt tällä toimenpiteellä yhtään lankaa niin voin tehdä liivistä pidemmän (säästämisestä en tiedä siksi, että viuhkat on ehkä vähän matalampia vähemmällä silmukkamäärällä, eli kerroksia saattaa tulla enemmän). Ohje on liiviohje, mutta tarkoitus on tehdä tähän hihatkin. Se onkin sitten taas ihan uusien yritysten ja erehdysten suo.


Tässä on menossa vaaleanpunaista nallea ja kirjavaa nalle kukkaketoa. Pakko oli saada pelkän vaaleanpunaisen lisäksi jotain ei niin äklömakeaa ja siirappista. Toivottavasti kirjavaa riittää vielä hihoihinkin. Tämä virkkaustyö on muuten edennyt paljon nopeammin kuin odotin. Hienoa on myös se, että virkatessa pitää pitää huolta vaan siitä yhdestä silmukasta, toisin kuin neuloessa.

1 kommentti:

  1. Oot sää kyl näppärä. Mulla toi virkkaaminen rajottuu mummonneliöihin. Täytyy pittää miälesä, ettei kaikki urheilupaidat päästä vettä läpi. Monta kertaa oon suunnitellu hakevani kirppikseltä jonkun halvan paidan vaippa-aineeks.

    VastaaPoista