sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vintageaarteita

Tänään olikin mainio laskiaispäivä. Hienosti sato lunta ja kaikkea. Käytiin aamulla kaikki yhes koos vähän pulkkailemassa, mutta ei pikkusolu siitä paljon piitannut. Ei taida olla vauhti veressä, ainakaan vielä. Ruuan jälkeen tarjolla oli laskiaispullaa. Ihan oikein hillolla ja kermavaahdolla. Nam nam. Meillä pullat syödään tollai kahdessa osassa, että saa paljon kermavaahtoa. Jos puolikkaat länttää päällekäin niin kerma valuu ikävästi perästä ulos.


Annoin pikkusolunkin maistaa. Se ei tykänny ollenkaan. En tiiä mikä siinä tökki. Ekaks tyrkkäsin sille suuhun hilloa ja kermavaahtoa ja siinä jo naama käänty väärin päin. Ei tosta pullastakaan kadonnut yhtään, vaikka normisti syö kyllä leipää. Ei tullu pullahiirtä vaan leipäsus... Mahtokohan hillo olla vaan liian äklömakeeta, kun ei oo tottunu.


Ja sitten siihen otsikonkin lupaamaan vintageen. Käytiin tänään Mr. solun vanhemmilla pienen tauon jälkeen. Aikaisemmin taisin mainita, että Mr.solun äidin äiti olikin koulutukseltaan kutoja. Sieltä me niitä pyöräspuita käytiin hakemassa. Täytti muori muuten juuri 92 vee... Eniveis, sain siltä erikoistoimituksena kirjan. Kankaankudonnan oppikirja. Siitä löytyy kuulemma kaikki. Paljon en oo vielä ehtinyt selata, mutta todellakin vaikuttais siltä, että siitä löytyy kaikki. Kirja on vuodelta 1938 ja alkupäässä kerrotaan mm. miten pellavaa käsitellään, että siitä saadaan lankaa. Tätä pitää melkein lukea hanskat kädessä. On sitä kyllä aikasemminkin luettu, ei meinaa kannet enää pysyä kiinni.


Takakannessa mainostetaan teoksia kutojille ja ompelijoille. Mm. Penttilän kirjoittamana: Kirjaimia. Siroasuinen kokoelma nimikirjain sommitelmia. 18 mallilehteä. 15 mk. Tätä aarretta mä luen nyt ennen kun alan suunnitella seuraavaa kudosta.


Pikkusolun mummolaan oli saapunut myös erä vintageleluja. 2 Paapuhelistintä (korjatkaa nimi jos oon väärässä) ja pyörillä kulkevia kumieläimiä. Niiden nimiä en tiedä, mutta taisi olla juurikin pari mallistoa sitten tutan vaatteissa näitä pyöräeläimiä. Helistimet on kasarilta ja kuten huomaatte, niissä on keltaset silmät ja suu. Noi helistimet helisee vähän huonosti, ja pikkusolulle taitaa olla jo liian vauvaleluja. Mutta hauskaa, että näitäkin on vielä säästössä. Nykysessä pakkauksessa tulee vaan purulelu joka ei edes helise. Pesua odottamassa oli myös kasa vanhoja duploja ja jotain muutakin hauskaa. Nämä olin vintageaarteiksi tunnistavinani, joten näistä vaan kuva.


2 kommenttia:

  1. Hymyjä keltasilla silmillä! Mää oon tommosia ettiny kissojen ja koirien kans! Kattelin just, että Lumppulassa oli naarmusella keltasilmällä lähtöhintana 15e. Aarteita ovat, noi lelut ja kirja.

    VastaaPoista
  2. Kappas, kylläpäs niillä onkin hintaa. Hauskaa, että edes Mr. solun äiti on säästellyt kaikkea. Meillä on tavaraa mennyt kiertoon suorastaan vimmalla. Ehkä siksi nyt hamstraan itse pikkusolulle vaatteista alkaen kaikkea.

    VastaaPoista