lauantai 16. helmikuuta 2013

Siivouspäivä

Aijai, taas oli tänään se aika. Siivous aika. Eräs näistä pakollisista tekemisistä. Nyt on kuitenkin villakoirat karkotettu nurkista taas vaihteeksi. Siistin huushollin kunniaksi päätin vaihtaa pöytäliinaa. Jälleen kerran uusi vanha pöytäliina tiskiin nyt kun tuo muovi on osoittautunut oikein mukavaksi kapineeksi.

Perhetuvalla puhuttiin yhtenä päivänä siitä, kun joku saa sukulaiseltaan aina koristeltuja astioita, jotka ei ole yhtään heidän tyyliään mutta kuitenkin ihan hienoja. Tuli siinä mieleen, että miksi ei normaalisti ihan arjessa voisi käyttää koristeastioita. Onko sillä sitten väliä, jos ne ei just ole omaa tyyliä, kun ne on hienoja? Voisi vaikka ruualle kattaa tosi hienosti tai pitää lasten kanssa kaakaokutsut. Jos menee rikki niin ei sitten harmita kun ei kerran ollut omaa tyyliäkään. Ei nämä liinatkaan aina minun tyyliä ole, mutta on se kivampi, että pöydässä on liina. Mitä minä niitä sielä kaapissa haudon. Sielä ne ei ainakaan ilahduta ketään.

Tämä liina on aivosolun äidin äidin peruja. Tämän tekijää en tiedä. Liina on koristeltu ristipistoin. Itse en niistä kovasti välitä, ainakaan niitä tehdä, mutta ihan hienolta näyttävät jonkun muun tekemänä.


Kuten kaikissa perintöliinoissa, tässäkin on tahroja. Kuvan vasemmassa alalaidassa näkyy mitä ilmeisimmin maitokahviläikkä. Sitä on vähän paha lähteä naamioimaan, mutta eipä se nyt ihan hirveästi silmille hyppää. Liinan keskellä taas on joku musta tahra. Tuli mieleen, että jos se ois nokea. Voisin sitä vielä joskus yrittää fairilla pois. Siksi en viitsinyt liinaa nyt silittää. Koitan kikkoja sitten ennen seuraavaa pesua. Eiköhän se tuossa vähän suoristu kun saa pöydän päällä levätä...


Tässä liinassa on jotain sellaista mitä itse en ole vielä koskaan kokeillut. Reikäommelta. Ja ei mitenkään vähän kyseistä askartelua, koska sitä on joka kuviossa, kuvioiden välillä ja pöytäliinan ympäri reunassakin. Pelastin jotkut muinaiset ohjeet kyllä reikäompelusta, joten kai sitäkin pitää joskus vielä kokeilla. Tässä liinassa on myös valtavasti yksityiskohtia ja värejä. Isossa ruusussa on 6-7 eri värisävyä. On siinä ollu hommaa seurata ohjeita!


Siivouspäivänä ei nyt tämän kummempaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti