maanantai 11. helmikuuta 2013

Projektipäivitys: kangaspuut

Taitaakin olla viimeinen kangaspuuprojektin raportti hetkeen. Tässä kuvaa kutomisvaiheesta. Tätä olikin paljon kivempi kutoa kuin sitä tuikitavallista toimikasta. Puiden kokoamiseen ja loimen virittämiseen meni paljon enemmän aikaa, kun itse kutomiseen. Täytyy kyllä myöntää, että tätä jälkimmäistä saalia vähän ahkeroin, koska keskiviikkona on paluu harmaaseen arkeen kun Mr. solu menee takasin töihin. Nomutkuiteskin, tässä kudontavaiheesta kuvaa...


Tässä ohjeet itselle ja muille halukkaille. Tää on siitä hyvä, että tarvii vaan 4 vartta, joskin kudelman puolet on hieman erilaiset. Ohje on kirjasta Björk, Ignell, Ignell; Kudo uutta; Mäkelä (kustannus). Värit on oma sommitelma ja siis sama kuin edellisessä saalissa. Ois pitäny olla 8:lla jaollinen loimi, mikä kokonaisuutena olikin, mutta värien vaihdot meni osittain plörinäksi tässä. Oh well, aina ei mee kun strömsössä.


Tässä taas saalia hangessa. Eka puoli...


Toka puoli. Huomaatteko eron?


Tästä toisesta saalista tuli paljon kivampi kun siitä ekasta, joskin tämäkin näyttää enemmän aivosolulta kuin pikkusolulta. Pikkusolulle pitänee siis tehdä uusi... Takaisin suunnittelupöydän ääreen siis.


Tän verran jäi jämiä. Tarkoista laskelmista huolimatta 3 ehjää vyyhtiä jäi yli. Pääosin se johtui siitä lennossa tehdystä värin lisäyksestä... Ne kävin tänään palauttamassa ja vaihtamassa lahjakorttiin. Kiva kauppa! Nämä jämät voi sitten neuloa tai kutoa vaikka mattoon. Sukkia ei ehkä viitti tehdä kun on 100 % villaa ja vielä vain 2 lankaista harvakierteistä tavaraa. Ei varmaan kestä kohtalaistakaan kulutusta. 100 % villa on kyllä aika kallista. Taidan seuraavaan saaliin ostaa vaan seiskaveikkaa tai jotain tarjouksesta. Sitä saa sit pestä vaikka koneessa eikä tarvii pelätä nukkaantumista.

Tässä vielä loppuun paketti, jonka sain eilen sen ikivanhan kirjan kyljessä. En muistanut siitä eilen mainita tai ottaa kuvaa. Pellavalankaa, kahta eri laatua. Erittäin hienoa ja vähän vähemmän hienoa. Huomatkaa myös T-kaupan muovikassi. Tästä ehkä joskus vielä tulee jotain. Jotenkin pitäisi määrittää pituus ja mahdollinen tiheys kankaassa näille langoille. Kai otan keittiövaa'an kauniiseen käteen ja lähden siitä arvoimaan. Lappuja, joissa tietoja lukisi, ei tietenkään ole missään (en tiedä onko ikinä ollut olemassakaan).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti