lauantai 23. helmikuuta 2013

Perheen pallerolle

Tänään kävin taas muinaismuistoja penkomassa. Haussa oli kudontaohjeita, koska sitä pellavaa nyt olis. Löytyi sitä mitä hain ja kaikkea muuta kivaa. Tässä koko kirjallinen kudontaohjeita kuviollisiin kankaisiin vuodelta 1950. Tässä on ihan sairaasti ohjeita, kun niitä on useita joka sivulla.


Sitten alkaakin tulla näitä erikoishelmiä. Vauvanvaateohjeita vuodelta 1977. Ei oo vauvan vaatteet ihan hirveesti muuttunu aikojen saatossa. Voi, kun mulla ois ollu tää kirja vuosi sitten! Noh, on tästä vieläkin iloa.


Tää on vähän ehh... Virkkaan kyllä sitä villatakkia, mutta tämä taitaa jäädä tekemättä.


Näin yks yö unta, että pikkusolulla oli tikkihaalarit. Siitä asti oon miettiny josko sellaset sitten pitäis värkkäillä. Nyt mulla on kaavat! Ei muuta kuin kankaan etsintään.


Iso kasa pehmoeläinten kaavoja. Varmasti tulee tarpeeseen.


Tässä oli hieno termi: palleroikäinen. Pikkusolu on ainakin palleroikäinen. Tollasia haalareita sille ei ehkä tule, mutta voi olla että kukalliset housut tai jotain.


Voi hitsi, kun nämä kaavat ois ollu aikasemmin. Pärjäsin ilmankin, mutta on nyt sit nämäkin...


Kotiliesilehdet vuosilta 79 ja 92. Näissä näin jotain kivaa, mutta en ole vielä ehtinyt tarkemmin tutustua. Näiden kimppuun sit illaksi. Mahtavaa muotia on kyllä molemmissa.


Sitten tähän virkkausprojektiin löysin äitini nappilaarista sopivat napit. Ihan hyvin sain hihat tehtyä ilman ohjeita. Nyt vaan viimeistelyt. Laitan valmiista tuotoksesta sitten taas paremman kuvan.


Nyt mä alan käymään läpi tätä mun iltalukemispinoa.

4 kommenttia:

 1. Hitsi mitä aarteita! 70-luvun kaavat on ihan parhaita! Mää näin muuten tännään kirppiksellä vanhan kirjan, jossa oli kans kuviollisten kankaitten kutomisohjeita. Tulit miäleen ko sitä selasin, mut en kyl raskinnu ostaa vaikka oli vaan 4e.

  Mulla on tullu nyt kans jotain 5 ropottikommenttia yhteen vanhaan postaukseen. Laitoin siittä postauksesta kommentoinnin pois päältä, eiköhän lopu. Ei niin vanhaan juttuun kukaan enää kommentoi, paitsi ne ropotit. :-)

  VastaaPoista
 2. Tästä 70 luvun kaavakirjasta varmaan toteutan parikin juttua. Katsotaan nyt koska kerkee. Mä koitin äkkiä kattoo tota kommentoinnin poistoa yhdestä postauksesta, mutta en ainakaan pikakatselulla päässyt moisen jäljille. Sitäkin sitten paremmalla ajalla...

  VastaaPoista
 3. Sen saa ainakin siellä kun avaa postauksen siihen muokkaustilaan ja klikkaa asetuksia sieltä vasemmalta. Siis sieltä mistä laitetaan tunnisteetkin, oliskohan se alimmaisena siellä reunassa... Jos tosta selityksestä nyt mittään tajuaa, itte en ainaka tajuais. :-)

  VastaaPoista
 4. Bingo här! Joo, hyvin ymmärsin ohjeista. Ite hain näköjään tota ominaisuutta ihan väärästä paikasta. Aina oppii jotain uutta!

  VastaaPoista