sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sitterin uudet vaatteet

Silloin, kun pikkusolu oli ihan pienen pieni sain lahjaksi kaveriltani sitterin. Se oli nähnyt jo ainakin kolme lasta ja oli vähän venynyt ja vanunut sinne tänne. Pikkusolu ei siinä hirveästi viihtynyt ja koko vehje oli muutenkin vähän hankala. Systeemi on ollut varastossa pitkään ja mietin jopa josko sen pistäisi vihreämmille laitumille.

Sitten sain matonkudemateriaalilahjoitusten mukana ihan uuden palan kangasta. En oikein raaskinut sitä kuteeksi laittaa, joten siitä tuli nyt vanhan sitterin uusi päälinen. Katsotaan nyt, onko sitterille enää missään käyttöä, ja mahtaako edes kestää, mutta ei se nyt ainakaan huonompi voi olla kuin aikaisempi. Niin innolla kävin toimeen, että taas unohtui ottaa se "ennen" kuva...

Tässä nyt on riekaleina se entinen päälinen. Sitterin sisässä oli tollanen muovipahviliuska joka on jo mennyt huonoksi. Ei pidä systeemiä yhtään ryhdissä ja on toiselta puolelta taittunut muodottomaksi. Jätin sen kokonaan pois uudesta versiosta. En oikein tiedä millä sen korvaisi. Ehkä jollain pahvilaatikon palalla tms. In the mean time, koitetaan josko pärjäis ilman. Vanhassa versiossa myös haarakappale oli jotekin tosi alhaalla.


Tässä on nyt uusi versio. Kangas oli tollasta kukikasta, kohtuu unisex settiä. Limenvihreitä kukkia turkooseilla ja keltaisilla keskustoilla. Kangas on ihan vahvan olosta, venymätöntä puuvillaa. Ei nyt mitään paksuinta canvasta, mutta ei nyt mitään lakanaakaan. Vanhassa sitterissä oli joku vanupehmuste myös, mutta mä halusin tästä ennemmin jämäkän kuin upottavan. Luotan siihen, että kangas antaa kuitenkin vähän periksi ja muotoutuu lapsen painon alla. Kaikki kappaleet on tehty kaksinkertaisesta kankaasta. Kangasta vielä muuten jäikin ainakin toinen samanmoinen pätkä. En tiedä vielä mitä siitä syntyy. 


Vanhasta sitteristä kierrätin siis rungon, pienet tarrapalat, vyön kiinnikkeen ja pari muuta kiinnikettä, jotka ei kuvassa näy. Haarakappaleen kiinnitin ylemmäs, kuin mitä aikaisempi versio oli. Jonkun nyt pitäs tätä sit vielä testata käytännössä... Taitaa mennä takasin varastoon, mutta ainakin se on ehkä nyt käyttökunnossa. Sen voi sit lainata/vuokrata/myydä/antaa jollekin, jos sattuu sopivasti kohdalle.

Eilen ja tänään pääsin taas kutomaan mattoa. Kamera ei tietenkään muistunut mukaan, mutta ehkä ensi kerralla. Sinivalkoista, lainekuvioista mattoa on jo reilu puolen metrin pätkä odottamassa taas seuraavaa sopivaa hetkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti