torstai 23. toukokuuta 2013

Valmiit pitsisukat - vihdoin

Ihanaa, eilen ja tänään vihdoinkin tuli taivaalta vettä. Ulkona haisee niiiin hyvälle kun on kesäisen raikasta. Sain vihdoin eilen illalla pakerrettua valmiiksi ne pitsisukat, jotka lähtee ensi viikolla lahjaksi. Tänään vielä päättelin langanpäät. Pestä ne varmaan vielä pitäis, että vähän pehmenis ja neulos asettuis.

Tässä ne nyt on meikäläisen jaloissa. Nyt ois enää sit se reseptikirja tekemättä. Reseptit on kasassa, sain jopa omani naputeltua koneelle. Nyt vaan pitäis taas jostain kaivaa inspiraatiota koristeluun jne. Pää vaan tuntuu ihan tyhjältä. Tää on just meikäläisen perus tilaustyömeininkiä. Ei millään tuu ideoita, vaikka muuten niitä tulee paljonkin. Pitää ehkä enemmän harjotella tätä ideointia tiettyjä juttuja varten, eikä aina vaan toteuttaa projekteja sieltä täältä sitten kun joku idea sattuu tulemaan. Niin se vaan on paljon helpompaa...


Oltiin taas tässä päivänä eräänä Tampereella käymässä, ja koska oltiin melkein hoodeilla niin poikkesin Tritexissä. Sieltä tuli mukaan leppiskangasta. Mä en oikein tiiä tykkäänkö mä tästä edes enää, mutta eiköhän se käyttöön tule. Tää on onneks vaihteeks sellasta, joka näyttää samalta kummin päin vaan, eli ei tuu niin paljon hukkapaloja.


Tänään pääsin taas kutomaan mattoa pienen pätkän. Alkaa siniset kuteet loppua, eli matto alkaa valmistua. Mittaa on tällä hetkellä about 2,5 m. Kamera ei taaskaan seurannut kutomisluolaan tänään, mutta kyllä sitä kerkeää vielä kuvata. Ajattelin jättää sen tukille odottamaan ja jatkaa perään heti seuraavaa. Laiska säästää sillä yhdet alkusolmut. Seuraavana on varmaan jotain vaaleanpunaista-vaaleanvihreää settiä. Täytyy tässä jonain päivänä vähän levitellä kuteita pöydälle ja katsoa mitä oikein olikaan ja kuinka paljon. 

Kattelin tänään myös sitä vaatekasaa, jonka sain kaverilta. Sen verran pöyhäsin, että oli talvivaatteita pariksi seuraavaksi talveksi. Niitä tuli kyllä sieltä reiman varastomyynnistäkin, mutta ei varmaan haittaa, vaikka ois käytössä parit haalarit samaa kokoa. Niitä kattellessa tuli hirveä himo tehdä pikkusolulle villahaalaria ens talveks. En mä sitä varmaan vielä viitti tehdä, mutta roikuin jo taas kangaskauppojen nettisivulla etsimässä villaneuloksia. Viime talveks neuloin sille ite haalarin, mutta nyt vois kokeilla ompelua. Ompa kiva suunnitella talvivaatteita näin keskellä kesää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti