keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kukkia ja kankaita

Mun herneet itää! Hip hei. Mun idän unikot taas taitaa olla kuolleet... Jotkut linnut oli vissiin käyny vähän pemottamassa herneitä ja papuja maasta ylös, mutta onneks ne ei ollu tajunnu, että niitä on sielä rivikaupalla. Sipulit on myös alkanu tunkea vihreää kasvustoa kohti taivasta. Lupasin jo joskus aikasemmin esitellä mun kesäkukkia. Tässä ny on muutama kuva.


Noita samettikukkia on sekä oranssipunasia että keltasia ja kerrattuja sekä yksinkertasia. Lobeliat on (kai) sinisiä. Yhdessä vasta kukat auennu. Asetelmia on yhteensä 4 meidän etuterassilla toivottamassa kaikki tulijat tervetulleiksi.


Noista tummista kerratuista pitää ottaa siemeniä talteen. Mulla oli viime vuonna samettikukkia tuholaistorjunnassa kasvimaalla ja otin sieltä niitä asetelmiin vasta syksyllä, kun kesäkukat oli jo kuolleet. Ne kesti hyvän näkösinä pienellä hoidolla tosi myöhään syksyyn. Sen takia laitoin niitä tällä kertaa heti kättelyssä asetelmiin.


Postilaatikolle haluaisin vielä jonkun pikku piristeen. En vaan oo vielä päättäny mikä se on ja millasessa ruukussa, kun sen pitäs olla kuitenkin sellanen, että ei kovasti harmita jos joku sen pöllii... 

Eilen oli taas pakettipäivä kun myllymuksuilta saapui tilaamani kankaat. Siilikangas on merinovillaa ja siitä tulee pikkusolulle talvihaalarit. Siis sellaset toppahaalarin alushaalarit. Kunhan kekkaan kaavat jostain. Mietin tänään, että vois kokeilla jollain unihaalarin kaavalla ja sit vaan vähän leventää sitä ja laittaa tilaa käsiin ja jalkoihin. Ei sen kuitenkaan oo tarkotus olla mikään tosi löysä.


Joskus jo uhosin, että pulleja en enää tilaa. Tässä niitä kuitenkin taas on. Tätä kuosia oon kattellu jo kauan ja merinovillan yhteydessä samoilla postikuluilla päätin sit tilata. Tästä saan nyt vielä niitä isoja vaippoja, kun äitiyspakkauksen vaipat ei menneetkään loppuun asti... Tää on myös sopivan tummaa jos vielä teen niitä pul-kintaita. Sopii hyvin siihen kämmenosaan kun ei näy lika niin paljon.


Tämä oli puhdas heräteostos, edelleen tekosyyllä samoihin postikuluihin. Tää oli puoleen hintaan kun on jotain värivirhettä. Taitaa olla mun silmissäkin, kun en siitä löytäny kun yhden pienen virheen. Ajattelin tilatessa, että tohon hintaan siitä tekee vaikka kurahousut. Varmaan myös pari vaippaa... Nyt pitäs vaan taas tuotekehitellä vaippasysteemiä niin, että sitä vaippaa ei saa itekseen pois päältä. Pikkusolu on nyt nukkunu pelkällä vaipalla ja t-paidalla ja uskon, että on vaan ajan kysymys koska se askartelee tarrat auki. Mietin jotain housuviritelmää kiristystarroilla tai tarroja taaksepäin, mutta katsotaan nyt mihin päädytään.

3 kommenttia:

 1. Ai samettikukka toimii ötökäntorjumiseen? Mun on viälä rucolat kylvämäti, parina edellisenä kesänä joku muu on ehtiny syödä ne ennen mua. Jos laittaiskin nyt samettikukkaa viereen. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Mää koitin viimevuonna ettiä kaikkea sekaviljelyjuttua netistä, mutta aika vähän mitään löyty. Voimakkaasti tuoksuvat kukat pitää jotkut tuholaiset loitolla. En nyt muista varmaks onko toinen kehäkukka, joka kans on voimakastuoksunen. Se vissiin ainakin kannattaa laittaa tomaatin viereen. Sit saatto olla myös jotain, että ei porkkanoita ja sipuleita vierekkäin, mutta en muista enää varmaks, ja että miks.

  VastaaPoista
 3. Tälläsen nyt löysin äkkiä http://www.hyotykasviyhdistys.fi/sekaviljely
  kannattaa kurkata. Soveltaen sit vaan omien mahdollisuuksien mukaan.

  VastaaPoista