tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mattoja, mattoja, räsymattoja

Nyt ne on valmiit. Tai lähinnä se vaahtokarkkimatto on valmis, sininen matto odotti valmiina jo tukilla. Hikoilin tänään vaaleanpunasävyisen maton valmiiksi. Meinasin jättää kesken, mutta sit ajattelin, että kudon sen pois, kun ei ollu enää paljon jäljellä. Tänään tuli ekaa kertaa oikein hiki kutoessa, mutta pistän sen ton mombasa ilmanalan syyksi. Näitä enempää ei olis mattoa kyllä tukille mahtunutkaan. Hirveä solmiaminen kahdessa matossa peräjälkeen. Sormet on lähes verillä tosta kalalangan kieputtelusta. Mutta nyt ne on tehty.

Tässä on nyt tää vaahtokarkki. Mittaa tuli vähän reilu pari metriä. Ei tää nyt näin leveellään ole yhtään niin paha kun vielä vähän aikaa sitten pelkäsin. Eiköhän se pikkusolun huoneeseen tiensä jossain vaiheessa löydä. Sitten kun saadaan lattialle sen verran tilaa, että sinne voi vaihtaa maton. Tässä on nyt taas kierrätyskudetta; verhoa, pöytäliinaa, lakanaa jne ja paria eri pyjamahousua. Valkoinen trikookude, joka on kolmas kude koko matkan, on joskus kauan sitten ostettu.


Lähikuvassa raidoitusta.


Meidän keittiössä ei ole käynyt vesivahinko, vaan sielä on uusi sininen matto. Tästä mä tykkään, vaikka sininen ei muuten ihan lempparein väri ole. Tähän mattoon menikin sitten melkein kaikki siniset kuteet. Mittaa on jotain 2,5-2,7 m. En oo mitannu näitä tarkasti, mutta kutoessa koittanu jotain tolkkua pitää. Toisen pään hapsut on vielä aika pitkät (alkusolmuista), saa nähdä koska jaksan niitä vähän lyhentää.


Sinisen eri sävyjä ja valkoista. Kirjavaa ja yksiväristä. Välissä myös vähän tummaa vihreää mausteena. Tätä värkkäillessä koitin hakea veden eri sävyjä ja vähän sellasta aallokkomaista juttua. Tää on vähän lyhyt meidän keittiöön, mutta saa nyt toistaseks olla siinä, koska on kuitenkin parempi kun ei mitään. Voi olla, että tää päätyy meidän makkariin sitten kun keittiöön taas löytyy joku muu matto.


Lointa jäi vielä vähän jäljelle, mutta tosiaan matot oli nyt pakko ottaa pois puista kun ei siihen tukille enää mahtunut. Lopusta loimesta saa ehkä jonkun pienen eteisenmaton tms. Tai kesäparatiisin täytettä. Katsotaan koska kerkiää. Vois heittää jonkun kukertavankikertävän kokeilun.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näkösiä mattoja! Mää just lajittelin omiani ja hämmästyin ko ne on niin synkän värisiä. Olis ihanaa päästä ittekki kutomaan joku raikas vaalee matto.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tiedustella paikallisilta tai naapurikuntien kudonta-asemilta josko ois vapaata mattolointa. Ei se varmaan paljon maksa jos on omat kuteet. Tietty pari päivää aikaa vaatii. Asemilla on yleensä päivämaksu joten sielä kannattaa sitten paukuttaa aika kiukulla. Toki tollasta mattoa tulee aika nopeeta sit kun oikeesti päättää kutoa...

    VastaaPoista