tiistai 11. kesäkuuta 2013

Vaippatehtaalta päivää

Mä oon jo muutaman kerran vannonu, etten enää tee vaippoja. Niin vaan niitä tartti taas tehdä. Äp vaipat ei käy enää edes yövaippoina, kun ne on niin naftit, että aukeilee itekseen (tai pikkukätösten pienellä avustuksella). Pakko siis tehdä isompia. Ja kun kerran niitä ois oikeesti tarvittu jo toissapäivänä niin piti taas ahnehtia... Aloin tekemään kuutta vaippaa kerralla sarjatyönä. En pysty ompelemaan sillon, kun ollaan pikkusolun kanssa kotona kaksin. Pikkukätöset saa ompeluhuoneen kaaoksesta liikaa irti, kun silmä välttää. Iltapuhteeks meni siis taas kerran. Sen verran kiireellä näitä värkkäilen, että en nyt jaksanut mitään muutoksia tehdä valmiisiin kaavoihin. Isoja vaippoja siis tein jo joskus aikasemmin, joten samat kaavat on käytössä nyt. Tarrat taaksepäin jää siis tälläkin kertaa kokeilematta ja tyydyn siihen, että vedän pikkusolulle housut vaipan päälle jos nukkuu vaan paidassa...

Eilen illalla sain leikattua vaippaosat valmiiksi. Tarraa hain tänään. Pari vaippaa jäi vielä tarroja vaille tänään illalla, mutta eiköhän ne siitä kohta puoliin valmistu. Mulla oli 2 ylimäärästä tiimaimua isoihin vaippoihin, joten tässä satsissa piti ommella vaan 4 lisää. Nyt ei valitettavasti ollu kuviokankaita varastossa, mutta näillä mennään. Oli sentään edes värillisiä. Saumuri meinas taas kerran tikahtua näiden ompelussa. Ihmeitä sekin kestää. Mun pitäis oikeesti oppia tekeen ohuempia tiimoja.


Tässä on nyt 4 niistä 6sta vaipasta. Pari kukkakuosista on vielä odottamassa aikaa parempaa. Yks piti tehdä siitä kurahousukankaastakin ihan vaan mielen virkistyksesks. Sisuksina on pääasiassa eurokankaan palalaarin urheilupaitakangasta. Se on ollu ihan ehdottomasti parasta vaippojen sisäkangasta tähän mennessä. Pari vaippaa sai sisäänsä vaaleanpunasta coolmaxia, kun tota toista ei enää riittäny ja coolmaxia on edelleen kohtalaisen kokonen pala. Käy se coolmaxikin lähes yhtä hyvin, se vaan imee vähän hitaammin. Toi halpiskangas on niin harvaa, että pässtää kaiken suoraa läpi. Näissä on tarrat taas vaakatasossa. Se on osottautunu erittäin hyväksi muutokseksi vanhoihin vaippoihin verrattuna. Pysyy paremmin kiinni eikä oo niin muhku mahan kohdalla.


Taittoimut sain tällä kertaa vahoista kierrätyspyyhkeistä. Raidallista retroakin sattui olemaan tällä kertaa tarjolla. Tässä pyyhkeessä oli niin tiukkoja tahroja, ettei sitä voinu enää pyyhkeenä käyttää. Palvelee loppuun asti sit näin. Vihreä käsipyyhe on tosi paksua froteeta. Siitä tulee toivottavasti hyvä yövaipan taitto.


Nämä nyt odottaa huomista koeponnistusta. Ois pitäny muuten pestä vaippoja jo tänään, mutta näillä pärjätään huomenna pitkälle. Ehtii sit aamulla pyöräyttää koneellisen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti