sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hamsteri siivoaa

Olipa kerran melko tavallinen sunnuntaipäivä. Askartelija-aivosolu, jolla on myös hamsterin taipumuksia, päätti vähän siivoilla varastoja. Mitä tehdään, kun varasto tulee täyteen tavaraa? Tiivistetään ja uudelleenjärjestellään! Projekti alkoi niinkin pienestä asiasta, kuin kaavojen mapituksesta...

Mun kaavat on ollu muovitaskuissa, joissa päällä lukee mitä kyseisessä taskussa on. Taskut on vaan lojunu laatikon pohjalla päällekäin. Nyt sain käsiini muovitaskuja, jotka sopii mappiin. Piti siis taskuttaa ja järjestää kaavat uudestaan ja pistää mappiin. Samalla mapitin merkkauskuvioita jne joita kankaanpään tontut oli mulle säästäneet. Kiitos vaan U ja H kun ette heittäneet pöytäliinamalleja menemään. (Kuulin huhua, että luette blogia ja että teiltä vois saada sitä juhannusruusua. Jos liikutte tääläpäin niin tuokaa joku juurakko mukananne. En tiedä koska me taas käydään K-päässä, mutta kai sielä Reimalla pitää syksymmällä taas käydä pyörähtämässä...)

En muista esittelinkö tätä aikasemmin, mutta tällänenkin pöllähti käteen. Tän kirjasen lisäks oli erinäinen määrä piirroksia ja lehtileikkeitä. Pistin nekin kaikki omiin taskuihinsa ja mappiin. Saa olla sielä sit seuraavat 50 vuotta. Ei vaan, vaikka näitä ei sellasenaan mihinkään kirjois niin mä haen niistä inspiraatiota tai osia omiin tuotoksiini.


Muinaiset piirrokset.


Kaavat. Täälä on tallessa kaikenlaista tehtyä ja tekemätöntä hääpukuni kaavasta alkaen.


Ahertaja-aivosolun siivousprojekti piti loppua tähän, mutta koskas minä mitään loppuun asti suunnittelen. Lähti homma taas vähän rönsyilemään. Mulla on ollu ongelmana se, että kesällä pitäis varastoida talvivaatteita ja peittoja jne, jotka vie ihan sikana tilaa. sitä nyt ei mun mielestä oo sopivasti tai sopivassa paikassa, joten järjestystä parantamaan. Siirsin pöytäliinoja paikasta toiseen ja löysin tälläsenkin. Tässä ei oo ees tarhroja! Pieni mutta siisti.


Törmäsin taas myös kasaan käsin kirjottuja tyynyliinoja. Esim. tällänen reikäkirjottu liina. En kovasti silotellu, kun meni takasin varastoon.


No joo, rönsyily sitten vähän ryöpsähti. Lähti suorastaan lapasesta ja lapaset lähti kuubaan. Päätin järjestää koko vaatehuoneen uudestaan. Se ei sitten käynytkään ihan käden käänteessä... Ainakaan sellaisessa käänteessä kun alunperin ajattelin. Sanotaan nyt vaikka niin, että menin vaatehuoneeseen ja työnsin tavaraa ulos sitä mukaa kun homma meni syvemmälle suohon. Tässä nyt pieni vilaus tämän hetken tilanteesta. Hehee. Menikö taas överiks? Menossa on tuumaustauko ja sokerihumalan haku suklaakakun kera. Voi olla, että tätä sotkua ei tänään saada siivottua. Mun pitää odottaa että Mr.solu tulee kotiin, että saan vähän apua. Hih. Tai voi olla, että lähtee suoraa ovesta ulos kun näkee ton. Voi oon mä kyllä aikamoinen aikaansaaja...


2 kommenttia:

  1. Mulla käy ussein samalla tavalla, ruppeen siivoomaan mut saan vaan kauheemman sotkun aikaseks. Mut onneks se sotku lopulta muuttuu järjestykseks (ainaki hetkeks).

    Mulla on pyäriny pääsä viime päivinä, että olis ihanaa jos eteisesä olis muavinen räsymatto. Se olis syksyn kurakelejäki ajatellen hyvä. Ooks sää kuullu muavin kutomisesta? Voisko vanhoista muavikasseista tehrä kudetta?

    VastaaPoista
  2. Kyllähän ennenvanhaan kudottiin maitopusseista mattoja. Jos meinaa tehdä muovikasseista niin kannattaa varmaan valita ne kirkkaimman väriset ja niitä tarvii ehkä aika paljon. Kaikesta varmaan voi kutoa, mikä pysyy loimien välissä. Kudotaanhan sitä kasetteja ja videonauhaakin. Se on sit taidetta. Kai siitä muovikuteesta voi virkatakin jos ei satu oleen kangaspuita käden ulottuvilla...

    VastaaPoista