tiistai 2. heinäkuuta 2013

Raparperimehu, osa 2

Kokeilin tehdä uudestaan raparperimehua. Osa 1 löytyy täältä. Omat raparperit oli vasta toipuneet kyninnästä, joten tällä kertaa sain lisää kahdestakin eri paikasta. Kuorma jäi vajaaseen kahteen kiloon, koska en jaksanut eilen enää lähteä hakemaan lisää. Erona edelliskertaan oli, että heitin mukaan 2 sitruunaa. Sokeria  pulloon siis saman verran kuin viimeksi.


Tästä satsista keittyi 2 pullollista vaaleanpunaista juomaa. Vähän sitä jäi mehumaijan pohjalle ja sitä maistelin eilen. Tulin siihen tulokseen, että sitruunaa oli liikaa. Itse raparperi ei maistu kovinkaan paljoa mehussa. Tänään maistelin pullosta tuotosta ja se oli kyllä parempaa, joskin taisin laimentaa sitä liikaa kun ei oikeastaan maistu paljon miltään... Mutta sitruuna ei ainakaan ole niin läpitunkeva. Riittävä sokeri pelastaa paljon... Kyllä tämä ihan kuuman päivän janojuomana menee. Ehkä kolmas kerta toden sanoo? Jos jaksan hakea enemmän raparperiä. 

Se pelkkä raparperimehu muuten on todella maukasta kun laimentaa puoliksi veteen ja puoliksi sitruunavissyyn/sitruunakivennäisveteen. Tämä on kyllä sellainen juoma, joka vaatii tarjoilun todella kylmänä. Mutta tuleepahan näissä kokeiluissa ainakin hyödynnettyä raparperit koko kesältä. Seuraavaan kertaan... ja hamsteri lähtee taas siivoamaan sotkujansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti