tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kaavaa ja kankaita = suunnittelua?

Tänään saatiin vaatekaappiprojekti melkein valmiiks. Vähän pitää hakea lisää sisuksia, mutta kohta saa siirtää vaatteet uuteen kotiinsa. Huomasin tossa yhtenä päivänä, että pikkusolun vaatteet, tai osa niistä, alkaa taas jäämään pieneksi. Oon saanu seuraavaakin kokoa varastoon kaverikierrätyksen kautta, mutta pitää sitä jotain uutta ja ihkaomaakin värkätä.

Siitäpä sitten piirtelin kaavoja taas. Nyt oli taas hyvä juttu, kun oli tarjolla pari kertaa käytössä ollu isompi paita ja hyvät pienemmän koon kaavat. Niistä yhdistelmäpiirtämällä sain varmaan taas toimivan seuraavan koon. Piirsin kaavasta tunikan, niin sitä on sit helppo taitella lyhyemmäks riippuen siitä paljonko kangasta on tarjolla ja kuinka pitkän paidan sit haluaakaan tehdä.

Tässä vähän uutta tunikan kaavaa. Toi hihan kaava näyttää olevan vähän taittunu, siks näyttää kuvassa vähän vinksahtaneelta. Ja perus salamaheijastus taas... Meidän sisävaloilla on turha ottaa illalla kuvia ilman salamaa. Ollaan vissiin vähän hämärää porukkaa.


Muutama kangas on taas lojunut hyllyssä aika kauan odottamassa kohtaloaan. Kovin on kesäisiä kankaita, vaikka syksyä kohti mennäänkin, mutta voi syksylläkin pukeutua kesäisesti. Oikeella on pari paitaa, joita ajattelin myös hyödyntää ompeluksissa.


Tein joskus kauan sitten pikkusolulle parit leggarit äitini vanhojen paitojen hihoista. Ne on ollu tähän mennessä ehdottomasti parhaat housut. Ei siis edes parhaat omatekemät housut, vaan ihan ehdottomasti kaikista parhaat housut. Alkaa neidillä oleen mittaa sen verran, että en tiedä riittääkö paitojen hihat enää, mutta katsotaan josko saisin jotenkin jatkettua kagasta siitä haarakiilan yläpuolelta. Oon jo pitkään halunnu raidalliset housut pikkusolulle, joten tästä ne ehkä sit syntyy. Katsotaan millaseen yhdistelmään lopulta päädyn. Ilta on taas niin lyhyt, että kaavojen käyttö jää tuonnemmaksi... Meikäläinenhän on ihan jo melkein ruvennu suunnitteleen näitä ompeluprojekteja, kun otin jo kankaitakin esiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti