perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pienviljelijä ja pienraivaaja

Nyt tuntuu taas, että tänään illalla heiluin ulkona tehden vaikka mitä, mutta sainkohan sittenkään mitään näkyvää aikaseks. Mä oon vähän sellanen tekijä, että hyppään paikasta toiseen ja taas takasin. Jos matkalla näkyy jotain tehtävää niin saatan alkaa tehdä sitä ja palata alkuperäseen sitten joskus. (Mielestäni kyllä saan yleensä hommat loppuunkin, vaikka niitä lomittain teenkin.) Näillä helteillä en jaksa paljon päivisin ahertaa, eikä pikkusolun kanssa siitä oikein mitään tuliskaan. "Omaa aikaa" on sitten illalla tunti pari, ja sillon pitää käsien heilua. 

Hyttyshaarniska päällä taas suuntasin ulos. Meillä odottaa pihassa peräkärryllinen haketta puskanjuurille. En kuitenkaan viitsi laittaa sitä ennen kuin saan rikkaruohot pois alta. Niitä kitkin tänään taas puoli kottikärryllistä. Siinä sivussa leikkasin kuusta, kun pyykit on alkanu osuun siihen, siirsin hiekkalaatikon kehyksen, pienen kasan puutikkuja (ei niitä oikein polttopuiks voi sanoa, ehkä sytykkeitä) ja kastelin kukkaset ja kasvimaan. Ja voehan mooses, meidän kirsikka on taas kirvojen saastuttama. Se on kyllä kirvamagneetti. Mä en puustoani myrkytä millään supermyrkyillä, joten käytän mäntysuopaliuosta. Muuten en välittäis niistä kirvoistakaan, mutta puut ei voi kovin hyvin ilman lehtiä. Siitä kirsikkapuusta ne kirvat hyppää sit kohta luumuun. Onneks pienviljelijällä on vähän isomman pienviljelijän ruiskutussysteemi, jolla saa kätevästi 10 L mäntysuopaliuosta kohti oksia. Toivottavasti käsittely auttaa.

Ekan puskan juurelle sain jo pari kottikärryllistä haketta. Ihan siisti siitä tulee. Toivottavasti ne rikkaruohotkin on jatkossa helpompi kitkeä, kun ei ole savessa kasvamassa vaan kuohkeassa hakkeessa. Hyvin toi puska on jo tuuheutunut, vaikka sen sillon keväämmällä leikkasin kokonaan alas.


Pieni pienviljelijä minussa hykertelee taas kerran. On se vaan hienoa seurata kasvien kasvua. Siis niiden muiden kasvien kun rikkaruohojen. Tässä on mun papuja. Aika hyvän näkösiä jo.


Ja tässä mun herneitä. Kohta pitää viritellä jotkun tukisysteemit niille. Tarviiko pavut tukea? (En sanonut, että olen asiani osaava pienviljelijä.)


Sain äidiltä tänään vielä yhden kesäkukan. Tää on nyt siinä meidän postilaatikolla toivottamassa postin tervetulleeksi. Värkkäsin sille betonilaatoista pienen korokkeenkin. 


Ai niin, pikkusolulla oli tänään testauksessa ne uudet vaippahousut. Ne piti! Lammikko tuli lattialle vasta hetki sen jälkeen kun otin ne vähän kastuneet housut pois. Mutta hienoa, että ainakin pieni pissa pysyy sisällä. Liikkuminen näytti helpommalta kun iso vaippa päällä, vaikka ei nekään menoa oo kyllä haitannu... Ehkä mun pitää tehdä toiset sellaset vielä. Tosin, oli oikeessa siinä, että ei kuivu nopeesti. Niillä kestää varmaan vuorokausi ennen kun on kokonaan kuivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti