tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pikkusolun lempilelut

Kuten varmaan kaikissa lapsiperheissä, meilläkin on pikkusolulle kaikenlaisia leluja. Ajattelin tässä esitellä tämän hetken lemppareita. En saanut kuvia mummilan rahkapurkista, jossa on herneitä, enkä mummolan ämpäristä ja kivestä.

Tämän aamun hittituote oli ihan pikkusolun itsensä kokoama. Tätä pesuvati-iskän kenkä yhdistelmää se raahas koko aamun pitkin kämppää. Useimmiten mukana kuljetettavan esineen pitää olla (mun mielestä) mahdollisimman iso, painava ja epäkäytännöllinen.


Toinen viimeaikojen hittilelu on legolaatikon kansi. Legoillakin tulee joskus leikittyä. Niissä kivointa tosin on se ääni, joka tulee kun hämmentää laatikkoa.


Pienempinä viihdykkeinä toimii tarvittaessa tyhjä kokispullo, herneillä täytetty vanilliinisokeripurkki tai makarooneja sisältävä leivinjauhepurkki.


Kuten huomaatte meillä on todella kalliita ja viimeistä muotia olevia leluja. Pihalla näyttää kiinnostavan kivet. Lähinnä sorakasassa. Kirjat on myös kivoja, mutta niistä ei malteta katsella kuvia, vaan suurinta huvia on sivujen kääntely. Hätätilassa, kuten omassa sängyssä, tekemiseksi kelpaa myös paini peiton kanssa. Pikkusolu ei edelleenkään ilmoita heräämisestään millään muulla äänimerkillä kuin ähinällä ja puhinalla. Tänään aamulla menin hetken ähinää kuunneltuani nostamaan pikkusolua sängystä, mutta sielä oli täys rähinä päällä. Peitto oli kasattu mytyksi ja se sai kyytiä painiotteella...

3 kommenttia:

 1. Tiäkkö mitä mää löysin eilen ko hain Koon päikkäreiltä? Se oli ottanu vaipan pois ennen nukahtamistans, tiätty se oli sit pissannu sänkyyn. Mulle olis kyl riittäny sekin, mut ko se oli sit viälä kakkannu ja sotkenu sitä jaloillans ympäri sänkyä. Sitä oli tyynyliinan sisälläkin. Ei siis ennää tarravaippaa päikkäreille, paitsi jos laittaa siihen housut päälle.

  Niin ja meillä on molemmilla mukuloilla suasikkileluna ollu koko kevvään pahvinen munakenno. Tai oikeestaan usseempi niitä on täsä ollu ajan mittaan.

  VastaaPoista
 2. Oh noes. Paska päivä muuallakin välillä siis. Onko sulla unille neppivaippoja vai jotain housumallia? Mä oon ajatellu, että kohta törmään juurikin tuohon ongelmaan. Housut on vaipan päällä ihan syystä... Ostin sit kuitenkin uutta pullia ja mietin pitäskö yrittää virittää jotain housuvaipan tapasta, tai ainakin tarrat taaksepäin tai jotain.

  VastaaPoista
 3. Meillä on molempia, neppari ja tarra -vaippoja. Harvemmin Koo niitä tarravaippoja irrottellee, mut sattuu sitä välillä. Jos ompelis vaikka jostain venyvästä kankaasta sellasen "hikinauhan" jonka vois vetästä vaipan päälle piilottammaan tarrat? Vaikka toisaalta, samalla vaivalla vetäsee jotkut alushousut siihen vaipan päälle. Nepparilliset vaipat on kyl ihan käteviä ku niitä mukula ei saa auki. Mää en jostain syystä käyttäny niitä Ässällä ollenka, ne on mulle nyt uus juttu. Mut tykkään kumminki enemmän tarravaipoista. Ässälle tein housuvaippojakin, mut käyttämäti jäi. Tarrat takana vois olla hauska idea. :-)

  VastaaPoista