tiistai 6. elokuuta 2013

Appelsiini "suklaa" kakku

Lupailinkin jo postausta tästä:


Tämä on appelsiini-suklaakakku.

Sain viime jouluna joulupukilta suklaaleivonnaiskirjan. Se on kummitellut hyllyssä tähän asti ja vihdoin sain jotain aikaiseksi. (klikkaamalla kuvaa suuremmaksi varmaan näkee lukea reseptin, jos se kiinnostaa)



Tää oli siitä kiva tehdä, että ei tarvinnu mitään sähkövatkaimia jne. Itse satuin vielä ottamaan tarvittavan määrän voita aamulla jo kippoon lämpiämään, kun leipoa piti pikkusolun päikkäreiden aikaan. Ehdin kuitenkin leipoa vasta illalla, joten voi oli todellakin pehmeää. Hajottavaa tässä reseptissä oli appelsiinien pilkkominen, ja vielä niin, että neste jäi talteen. Koristelut skippasin kokonaan. Hajottavaa oli myös suklaan raastaminen. Itsellä ei sattunut noin vahvaa suklaata olemaan, joten käytin taloussuklaata. Lopputuloksen kannalta ois varmaan kannattanu lisätä taikinaan kaakaojauhetta, koska nyt suklaa ei maistunut juuri ollenkaan. Ehkä seuraavalla kerralla teen saman ohjeen mukaan perus tiikerikakun... On se jo melkein syöty, että ei se mitään pahaakaan ollu.

Tässä vielä taikina vuoassa. Tollasta hämärän pilkullista siitä tuli sen suklaaraasteen/rouheen takia. Mutta kun syö koko kakun, niin on syönyt kaksi appelsiinia. Puoli kiloa päivässä vai miten se meni...


Olin pari päivää käymättä kasvimaalla ja näin siinä taas kävi. Kesäkurpitsat oli vallan villiintyneet. Näitä ei ehkä sais vietyä lentokentän turvatarkastuksesta läpi. Varmaan luokitellaan jo aseiksi. Onneks Mr. solun äiti sattui poikkeamaan niin sain yhden kurpitsoista sinne. Herneitäkin tuli vaikka millä mitalla. Onneksi tässä huushollissa niistä tykkää kaikki.


Mahtavia vihreitä pyörylöitä.


Illalla vielä värkkäilin sosesopan. Tää oli ihan oma väkerrys, ja täytyy myöntää, että vähän ehkä kaipais jotain makua. Toisaalta, en tiedä pitääkö kesäkurpitsasopan oikeasti maistua, kun ei se rehukaan miltään maistu... Leipää kylkeen vaan niin hyvin menee huomenna eväänä. 


Sosesoppaan löysi tiensä seuraavat ainekset:

2/3 kesäkurpitsaa
1 peruna
1 bataatti
3 papua (nää löyty kans omalta maalta, ja sato on pieni sen karvakorvan takia)
1 kasvisliemikuutio
jonkun verran keitinvettä
loraus 15 % ruokakermaa
suolaa
pippuria
sipulia ja/tai ruohosipulia ois voinu laittaa, mut en nyt jaksanu hakee

Ja voe kehveli mun piti laittaa sinne vähän voita, mutta unohtu. Siitä se maku varmaan jäi nyt kiinni. Ens kerralla sit. Korvaan sen määrän leivän päällä.

2 kommenttia:

  1. Ensin aattelin, että tossahan olis hyvä ohje anopin joulukaakkuun, mää ko teen sille joka vuasi aina erilaisen. Mut toi appelsiinisuklaakakku kuullostaa niin hyvältä, että ei varmaan oo anopin makuun. Jos mää tykkään, niin anoppi varmaan keksii siittä jonkun vian. Meillä on eri maku.

    VastaaPoista
  2. Mut sun tarvii ainakin siis tehdä koeversio, että tykkääkkö :)

    VastaaPoista