keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Aluspaitoja

Näyttää noi kelit nyt tosiaan kylmenevän. Piti kaivaa itelle talvitakki esiin. Mulla on tasan yks takki, jonka alle tämä huvikumpu mahtuu. Onneks on ees se yks, ja sillä pärjää pitkälle pakkasille. Pikkusolukin tarttis sellasia lämmittäviä aluspaitoja. Hihattomia selänlämmittimiä... Jos jotkut tavarat on jotenkin suhteettoman kalliita (kokoon ja tekovaivaan nähden) kaupassa niin lasten ihan perus aluspaidat. Aikuistenkin paitoja saa halvemmalla! Yhden ostin vähän aikaa sitten, kun oli pakko. Tänään päätin, että teen ite pari lisää. Meinasin eka varastaa Mr. solun kaapista pari t-paitaa, mutta löysinkin kätköistäni pari hihoista jo kynittyä paitaa. Nää oli ne paidat, mistä tein aikaa sitten jo pikkusolulle pitkikset. Ne kaikkein parhaat housut mitä on käytössä ollu, ja ne mahtuu onneks edelleen. Nää paidat on sopivan venyvää ja hyväksi havaittua materiaalia. En jaksanu sen kummemmin kaavoja piirrellä. Iskin ostopaidan kierrätyspaidan päälle niin, että sain hyödynnettyä toisen sivusauman ja alapäärmeen. Siitä vaan leikellen ja 3 saumaa saumuroiden. Saumurin lankojen vaihtoon taisi mennä enemmän aikaa kun itse ompeluun.


Isoja paitoja oli musta ja punanen ja ne pilkoin nyt molemmat. Laitoin pikkupaitoihin kuminauhakanttia kädenteihin ja kaula-aukkoon. Oon sitä joskus tilannu nettikaupasta ja käyttäny omiin alkkareihin. Mustaa ei ollu, mutta keltasta oli. Tuli aika kiva. Vähän toi kantti on jäykkää, mutta kai se siitä käytössä.


Punasta kanttia sattukin sit oleen ihan just samaa väriä kun kangas. Tästä tuli ehkä jopa vähän tylsä paita, kun osu väri niin kohdalleen. Tein tän ekana ja ois pitäny vähän enemmän venyttää kaula-aukon kanttia. No, ei se mitään. Ei tahtia haittaa pätkääkään.


Nyt pysyy muksu taas lämpimänä. Eikä maksanu paljon. Ei edes aikaa.

1 kommentti:

  1. Mää en miälelläni käytä mukuloilla kaupan paitoja, parempi tehrä itte, saa pitempiä. Ihme napapaitamallia kaikki kaupan aluspaidat joita meille on kulkeutunu. Kivat pairat teit tosta vaan. :-)

    VastaaPoista