torstai 5. syyskuuta 2013

Suunnitelmia

Mä en nyt ehdi tekeen taas mitään (tai mikään käsityö ei merkittävässä määrin etene), joten pitänee vähän avata taas suunnitelmapuolta. Pikkusolulla oli vauvana tutan vaaleanpunainen kevyttoppahaalari. Siinä oli korvat. Oon koittanu ettiä tälle pikkukakkoselle myös korvallista haalaria, mutta ei oo vielä kävellyt vastaan. Se on yksi vaatekappale, jonka haluan säästää molemmille lapsille ihan omana. En halua mitään fleecehaalaria, vaan ihan sellaisen, missä on vanukerros välissä.

Tuo punainen on se, mikä oli pikkusolulla. Sen kokolapussa lukee 56. Toi valkonen on ehkä joku vanha äp haalari, ja sen kokolapussa lukee 70. Ne on aika tarkkaan saman kokoset... Mietin, josko tosta valkosesta sais tuunattua uuden, entistä ehomman korvallisen version. Ajattelin, että sen voisi päällystää uudella kankaalla. Ja ehkä vuorittaakin. Sillon siitä tulis varmaan aika hyvä toppahaalari, jos jättäis noi vanhat kankaat alle...


En oo vielä hakenu mitään kankaita, kun oon vähän toivonut, että kaupasta löytyis tähän hätään aivosolua miellyttävä haalari. Hihoissa ja lahkeissa on käänteet, ja niiden päällystäminen ei taida olla ihan yksinkertaista. Ilman saumojen purkamista ei siis hommasta selviä. Kannattaisko siis suosiolla purkaa koko haalari osiin ja ommella uudestaan kasaan. Sivusaumat ois ehkä varaa leikatakin auki, kun toi on aika leveä tapaus. Ei kai siinä häviäis kun vähän kangasta, rahaa ja aikaa, jos lopputulos ei sitten miellytäkään. Aika vaan on juuri nyt hieman kortilla. Koko viikonloppu taitaa mennä sisustushommissa. Pitäis vähän tapetoida. Sitä ennen pitäis kyllä vähän pohjamaalata, ja mä en oikein haluais tehdä sitä. En tiedä koska joku muu sen tekis, ja kuka sen tekis... Voi olla, että jää siis sisustamatta... Ehkä sais ees noi ompelukoneet siirrettyä johonkin muuhun huoneeseen. No joo, haalarit hautunee vielä. Jos jaksais uudelleen päällystää niin sais kuviollisen sisustankin. Voishan noi lahje ja hihakäänteet poistaa ja laittaa tilalle tollaset resorikäänteet... Noi haalarit on niin isot, että pienen ihmisen kädet ja jalat kyllä hukkuu tonne sisälle aika pitkään. Hyviä ideoita ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan kommenttien muodossa.

Käytiin tänään illalla kaikki yhdessä serkkukirppiksellä. Serkku siis asuu melko lähellä, ei oo vaan ikinä tullu käytyä noin muuten vaan. Tänään kävin ostamassa kassillisen pieniä kenkiä ja siinä tuli mukana pari mammavaatetta ja vanhoja äp kestovaippoja (käyttämättömiä). Niistä ehkä joskus toiste. Niillä on reilu 3 v poika. Pikkusolu tykkäs sen traktorileluista. Pitää varmaan hankkia sille kotiinkin yks sellanen... Se tykkää istua vaarin traktorissakin niin mielellään.

1 kommentti:

  1. Mukava kun kävitte. Ja mukavaa, että lelut miellyttivät pikkusolua. Nyt vaan toivelistaa joulupukille tai mummeille ja vaareille, tai miten nyt vaan ;). Yritän tässä syksyn aikana vielä katsella nurkkia, josko löytyisi jotain sopivaa tarjottavaksi/annettavaksi teille.

    T: serkkutyttö Sääksjärveltä

    VastaaPoista