maanantai 16. syyskuuta 2013

Päivän käristykset

Sorruin tässä päivänä eräänä hamstraukseen, kun halvalla sai. Muovikassillinen perunaa 2 e. Kotona punnitsin, niin paino se 12 kg... Nyt on sit perunaa. Eilen tein (=yritin tehdä) jauheliha-perunasoselaatikkoa. Kattila oli aivan pinkeenä perunaa, ja eihän siitä muusin teosta oikein mitään tullu. Muusi jäi siis aivan liian tönköksi... Muuten se laatikko on ihan hyvää, vaatii vaan vähän jotain lisäkostuketta. No, mutta eihän se muusi edes mahtunu kaikki siihen vuokaan, vaikka ihan piri pintaan painelin. Jätin osan siis täksi päiväksi jääkaappiin. Tarkotus oli tehdä muusilettuja (ja kylkeen lihapullia).

Ei nyt taas menny ihan kun sillä kuuluisalla saarella. Laitoin tänään lisää maitoa siihen soseen sekaan, että sain sen edes jokseenkin muovautuvaan muotoon. Ei muuta kun pannulle pienen voinokareen kanssa. Tässä lopputulos. Ei oo muuten lättyjä nähnykkään! Pikadiagnoosina päädyin liian vähäiseen kananmunamäärään. Enempää en jaksanut analysoida. Ajattelin, että ei se voissa paistaminen usein ruokaa pilaa, joten tää on nyt sit paistettua muusia. Sitä paistettujen perunoiden aatelisempaa serkkua... Eväsrasiaan ja huomenna mukaan.


Pannu kun oli kuumana niin paistoin pihvitkin siinä. Näitä en onnistunu kovasti edes mokaamaan. Nää on taas näitä "piilota kesäkurpitsaa" tapauksia. Eiköhän näillä suurin nälkä voiteta.


Blogistelu on ollu viimeaikoina kovin hiljaista, pahoittelen. Lauantai oli aivan silkkaa elämän hukkaa meikäläisen kohdalla. Olin pääkaupungissa kattomassa Mr. solun kauden viimistä peliä. Muistutuksena itselleni voisin laittaa tännekin ylös, että älä lähde ens kerralla, tee jotain hyödyllistä... Sunnuntai taas meni tapetoidessa, sirkelöidessä ja kontatessa lattialla listoja laittaen. Vielä tänä aamuna selkä huusi "miksi teit sen"?!  Paksuus ahdistaa ja viikolla en oikein ehdi kun ruokaa laittaa. Koitan taas väliin saada jotain käsitöitäkin, mutta siihen asti saatte varmaan ihailla näitä keittiökokeiluja... Ai niin, pikkusolu saa nyt luopua tutistaan. Mielenosoitus asian tiimoilta on parhaillaan menossa...

3 kommenttia:

 1. Muusilätyt on hyviä! Munasta se on varmaan kiikastanu, niin ko aattelitki. Mää ripsautan yleens hiukan vehnäjauhojaki joukkoon. Ja valkosipulia.
  Koita ny levätä siälä. Sää taidat olla aikamoinen touhuuja. :-)

  VastaaPoista
 2. Jaa niin olin kyllä unohtanu ton vehnäjauhonkin... Tosin toi muusi oli niin tönkköä, että ei ehkä sitä ois tarvinnu. Joo, taidan tosiaan olla melkonen touhupeppu. Mitään ei sais jäädä viimetippaan... Ja lähes kaikki pitäs tehdä itte. Paitsi ruuan teon voisin heti ulkoistaa.

  VastaaPoista
 3. Se on kyl tosi hyvä piirre ihmisessä kun ei halua jättää mitään viimetippaan. Mulla on menny semmonen periaate viimeaikoina vähän pieleen...

  VastaaPoista