sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kangaspalapeli

Tänään oli hetki aikaa edistää vaunuhaalaria. Purin vanhasta haalarista ensin vetoketjun. Se oli helpoin, koska tiesin varmaksi, että se pitää kääntää. Siinä ehdin sitten järkeillä eteenpäin. Periteisestihän tätäkään projektia ei ole suunniteltu yksityiskohtaisesti kovin pitkälle. Luotan taas siihen, että voi tehdä uusiksi tarvittaessa... Vetskarin jälkeen irrotin hiha- ja lahjekäänteet, koska haluan yrittää käyttää nekin uudestaan.

Tässä vetskari ja käänteet irrotettu. Sivusaumoista leikkasin saumojen verran pois, että tulee vähän kapeampi. Vieressä päälikangas, joka yrittää kovasti näyttää kuvassa turkoosilta siinä kovin hyvin onnistumatta... En oo ennen ommellu collegea, mutta ei kai se kovasti sen kummempaa, kun trikoon ompelu... Eteenpäin, sano mummo lumessa!


Olkasaumat ja hihat ommeltuina päälikankaasta. En piirtänyt haalareista kaavoja, vaan laitoin vanhan haalarin kankaan päälle ja leikkasin. Saa nähdä mitä tulee. Tässä koitin järkeillä miten nuo käänteet nyt sitten pitää oikein asentaa. Vetskariaukon teko on mielenkiintoinen vaihe. Etuosa on kahdesta kappaleesta, ja ilman kaavoja jätin vaan reilusti varaa molemmin puolin. Leikkaan ylimääräset pois sitten, kun saan sisäosan ja pääliosan päällekäin ja pitää laittaa vetskari. Tästä pidemmälle en päässyt tänään. Huppu on vielä leikkaamatta, koska en ole päättänyt vielä sen lopullista muotoa. Pitää meinaan ne korvat asentaa...


Tässä vielä lähikuvassa vanhan haalarin ulkokangas, joka nyt siis tässä uudessa versiossa jää haalarin vuoriksi. Pitkälti tämän kuvion sävy saneli kangaskaupassa kangasvalinnan. Vihreät tai ruskeat ei vaan yksinkertasesti sopinu mun värisilmään. 


Tässä taas tämän päivän ulkoilun saalista. Vitsit että on taas hyviä pitkästä aikaa!


2 kommenttia: