torstai 19. syyskuuta 2013

Vanttuut

Nyt on kai syksy. Havahduin siihen, että pikkusolun kengät on pienet, ja että sillä ei ole hanskoja. Kengät käytiin ostamassa eilen. Toivottavasti tästä eteenpäin ei sada aivan kaatamalla, että niitä voi vielä käyttääkin. Onneks niitä saappaita meillä varmaan on tän syksyn tarpeiks. Hanskojakin ostettiin, mutta vaikuttaa vähän lämpimiltä vielä. Jonkun verran on ollu käytössä ne pul-hanskat, mutta niissäkin kädet vähän hikoilee. Otin siis taas puikot kauniiseen käteen... Jämälangoista tarttui tekeleeseen tätä suloista vaaleanpunaraitaista tarjous seiskaveikkaa.

Tein ensin yhden, sitten toisen, ja sitten purin ensimmäisen melkein kokonaan. En oo hetkeen tehnyt minkään kokosia tumppuja, joten se eka meni vähän harjotteluks. Peukkua piti purkaa varmaan 4 kertaa, että sain siitä sopivan. Aina vaan tuli liian iso. Mutta nyt ne on täydelliset. Ainakin sopivuudeltaan. Pääsivät käyttöönkin ennen kun ehdin kuvata. Ilmavaa sormien lämmikettä. Varresta tuli ainakin sopivan pitkä. Pysyy sekä haalarin päällä, että alla. Peukalokin löysi omaan kotiinsa.


Tässä vielä valmiit tuotokset. Nyt on sentään jotain mitä laittaa pikkukätösten suojaksi, vaikkei nämä millään kovalla tuulella ainakaan paljon lämmitä. Oi, ompa ne pienet ja söpöt. Langassa oli solmu, joten raidat menee hassusti tuossa oikean puoleisessa tumpussa. En jaksanut siitä sen enempää välittää, kun en ollu varma oisko lankaa riittäny täydellisyyden tavoitteluun. Nyt iski hirveä tumppuvimma, kun näistä tuli niin hyvät. Arvakkaa mitä pikkusolu saa joululahjaks?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti