sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Mä vaan ihan äkkiä teen: puutarhatuolin päällinen

Eilen tuli häärittyä ulkona taas oikein olan takaa. Taistelu siitepölyä vastaan jatkuu edelleen. Pesin terasseja ja kesäparatiisia, tuoleja ja kaikkea mahdollista ulkona lojunutta ja keltaiseksi pölyttynyttä. Meillä on edellisen asukkaan peruja sellaisia valkoisia muovituoleja. Niissä on ihan mukava istua, mut ne on sysirumia. Sen lisäks, siinä valkosessa näkyy heti kaikki mahdolliset pölyt ja tomut, joten niitä pitäis olla pesemässä joka kerta ennen kun istuu. Ajattelin, että teen niihin kangashuput, jotka voin ottaa sisälle säilöön ja vetää päälle aina kun kesäparatiisi kutsuu, tai sitten vaan heittää välillä aina pesuun. Varastoista löyty kaverilta evakuioituja verhoja. Niistä oli tarkotus tehdä kivan kirjavaa matonkudetta, mutta pääsivät nyt vielä uutta elämää viettämään. Hyvin huomas, että aurinko oli kangasta jo joistain kohdista haperruttanu, mutta tässä ei haittaa kun ulos päätyvät kuitenkin.

Vaihe 1. Leikkaa kankaasta noin ympyrä (meidän tuoleihin mittailin, ja kangasta riitti noin 1 m 15 cm halkasijaltaan olevaan ympyrään). Vinkki: taittele kangas kuin tekisit paperista lumihiutaletta, eli niin, että yhteen kulmaan jää ympyrän keskusta. Vedä pari apuviivaa mittanauhaa siirtäen siten, että toinen pää on koko ajan kiinni ympyrän keskustassa. Leikkaa.Vaihe 2: Ompele reunaan nauhakuja. Itse ompelin vapaalla kädellä välillä kangasta rypyttäen. Pujotin kujaan kuminauhan, tavallinenkin nauha kelvannee, jos haluaa solmuilla leikkiä, mut mä en halunnu.

Vaihe 3: huputa tuoli.


Tää oli periaatteessa nopee tehdä, mutta kun tekee neljä, niin meneehän siihen hetki jos toinenkin. Mr. solu autto kyllä ansiokkaasti pujottamalla sitä kuminauhaa useampaan kujaan. Verhoista riitti vaan neljään tuoliin, joten pari jäi ilman huppua. Lisäksi on myös toisenlaisia tuoleja, joiden huputtamista vielä harkitsen. 

Tänään meillä oli pienet kekkerit kesäparatiisissa.


Tuo keskipylväs ja pöytä lähtee piakkoin pois. Kattoon tehdään uudet tuet keskipylvään tilalle. Kiinteä härpäke keskellä huvimajaa vaikeuttaa majassa liikkumista ja toimimista. Huvimajan tuunauksesta ehkä sitten myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Loistava idea, tosi hyvännäköset! Täytyy pittää miälesä. Meillä ei oo nyt muavitualeja, mut monella tutulla on. Vinkkaanpa niille. :-)

    VastaaPoista
  2. Vinkkaa vaan! Ideat kiertoon ja kehitykseen!

    VastaaPoista