perjantai 15. elokuuta 2014

Vuodenajat

Tänään sain vihdoin vauvanpeittoihin ommeltua (käsin) laput taakse. Lapussa on peiton nimi, tekijän etunimi, paikka ja aika, sekä maininta Suomalaisesta käsityöstä. Kokoelman nimeksi tuli "Vuodenajat" ja yksittäiset peitot on siis, ylläripylläri, "Kevät", "Kesä", "Syksy" ja "Talvi". Kiikutin ne porukoille ja sain esille. Niiden piti mennä huvilatelttaan, mutta keli näyttäisi sen suuntaiselta, että sielä ei välttämättä kukaan käy. Änkesin ne siis sisälle. Ripustukseen ei tullut parasta mahdollista ratkasua, mutta ompahan esillä. Harmillisesti moni myös jättää tänä vuonna tulematta, mutta esitellään nyt niille ketkä tulee. Kaikki peitot on roikkumassa samalla narulla, mutta huoneen pienuudesta johtuen en saanu niitä samaan kuvaan.

Tässä kevät ja kesä. Huomatkaa myös violetti virkattu perhonen, joka päätti laskeutua ompelukoneen avustuksella kevätpeiton vasempaan yläkulmaan. Sellanen sattu lojumaan pöydällä, ja tähän se sopi paremmin kuin hyvin.


Ja tässä jatkona syksy ja talvi. Kevät ja talvipeitto on yhtä kangaskaistaleriviä lyhemmät kuin muut, mutta se johtuu vaan materiaalin riittämättömyydestä. Odottelen huomisia kommentteja vierailijoilta. Katsotaan huomaako kukaan...


Sain myös tänään lähetyksen mutkien takaa. Perille se tuli Mr. solun äidin kautta. Suomalaista retropuuvillaa. Tää on paloista tehty pussilakana. Toi ruudullinen osa jo hihkuu pääsyä jonkun tilkkupeiton taakse, tai kenties aplikaatioiden alle.


Toinenkin puoli on tehty paloista. Iloitsin jo, että on sentään yks kokonainen kukka (oikealla), mutta siinäkin näyttää olevan tahra. Taitaa siis mennä tämäkin paloiksi. Katsotaan nyt, varastoin sen ensin hetkeksi hautumaan.


Sain myös sinisen tyynyliinan, joka on enemmänkin vauvan peiton pussilakana... 


6 kommenttia:

 1. Kiva peittosarja, vuodenaikateemaon hyvä ajatus! Olen tuollaista ruskeaa ruutukangasta tuijotellut vuosikausia edellisen työpaikkani ikkunaverhoissa, se oli sen ajan arkkitehdin näkemys päiväkotiin soveltuvista tekstiileistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toivottavasti nykyään lapsilla (ja aikuisilla) on jotain vähän enemmän stimuloivaa katseltavaa ikkunoiden ympärillä.

   Poista
 2. Mukava peittosarja sinulla! Minun suosikkini on Kevät pikkuperhosineen. Hauduttelu on ihan hyvä juttu. Sitten kun inspiraatio iskee on mistä ottaa kun varastoissa on kaikenlaista. Minulla on kankaita jotka ovat kulkeneet muutosta toiseen ja vuodesta toiseen. En edes kehtaa sanoa kuinka vanhoja ovat. Aina välillä kätköistä putkahtaa jokin kangas joka sillä hetkellä tuntuu mielenkiintoiselta ja siitä se sitten lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit kurkkimassa ja jätit viestin! Oon koittanu hillitä kangasvaraston kasvua, mutta näin se vaan tursuilee... Oon myös yrittäny olla säästämättä kaikkia "kivoja" kankaita, jos niille vaan on jotain käyttöä. Kaupasta kuitenkin saa aina uutta ja usein vielä kivempaa.

   Poista
 3. Did you use any particular pattern or tutorial for the 4 baby quilts at the top of the page?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yippee, my first foreign comment :) Thank you for leaving a message. Short answer: no pattern and no tutorial.

   A bit longer answer: I ripped 10 cm (about 4 inches) wide strips of fabric and then cut them to 6 inch, 8 inch, 12 inch, and 16 inch pieces. Then I assembled the top so that no vertical seams would touch each other. These were left over pieces from other projects (that I hope will be finished soon), so these quilts are as big as I could make them with the pieces that were left over. I kept the piecing super simple, because I wanted to practice my stitching (the stitch designs were also my own, made on the go). I have some great things coming up when I get around to them. Stay tuned :)

   Poista