perjantai 26. joulukuuta 2014

Vielä ennen uutta vuotta...

Tässä joulunpyhinä iski joku tarve saada vielä valmiiksi viimeisiä keskeneräisiä juttuja. Yksi pieni peitto odotti vanua, tikkausta ja kanttausta. Siitä tuli nyt tälläinen. Pienissä neliöissä on valkoista kauluspaitaa ja todella vaaleaa mintunvihreää verhoa. Vihreys ei kyllä tässä kuvassa näy. Sain otetttua kuvan tänään ulkona auringon (!) paisteessa. Aika oranssia valoa tulee tähän aikaan taivaalta...


Tikkasin spriaalia aloittaen sydänblokista. Tikkaus on täysin vapaalla kädellä tehty. Täytyy ensi kerralla miettiä, josko piirtäisi jotain apuviivaa... Ei se nyt kovin pahalta näytä kaukaa.


Taustana ja kanttina on sitä mintunvihreää kangasta. Takaa näkee ehkä vähän paremmin tikkauksen. Ympyrä harvenee ulospäin. Se tapahtu vähän vahingossa, mutta sitten kun huomasin niin käyvän niin jatkoin tarkotuksella.


Tähänkin hyväntekeväisyysjuttuun päätin osallistua. Virtuaalimaailma on todella pieni, ja tästä lähtee Australiaan paketti heti huomenissa (jos posti on auki). Molli Sparkles on siis Australialainen (mies)tilkkuilija/taiteilija ja kerää näitä blokkeja Sydneyn panttivankidraamassa surmansa saaneiden perheitä varten. Blokkien ohjeet löytyy täältä, jos haluat osallistua. En tiedä kauanko kusti polkee pakettia niin pitkälle, mutta toivottavasti ehtivät ajoissa perille. 

Blokki oli hivenen haastava, koska mulla ei ole tuumamitallisia viivottimia. Ainoastaan leikkausalustan toisella puolella on mitat tuumina. Sen perusteella leikkailin ekat kankaat ja kun sain blokit kasattua niin koko ei täsmännytkään. Heitin violetit jo kertaalleen menemään, mutta kaivoin ne sitten takaisin, kun huomasin ohjeissa, että Molli yrittää käyttää parhaansa mukaan erikokosetkin blokit. Tänään koitin uudestaan paper piecing tekniikalla ja onnistuin paremmin. Ongelma lienee siinä, että mun ompelukoneen normaali paininjalka on leveämpi kun 1/4 tuumaa (jonka kyllä tiesinkin), mutta ilmeisesti myös 1/4 tuumaksi luulemani merkki ei ole sitä. Mua se ei oo ennen haitannut, kun en oo tehnyt muiden ohjeiden mukaan mitään... Mutta vihreät versiot on siis oikean kokosia. Vihreitä on 3 ja violetteja 4. Kokonaisuudessaan projektiin tarvitaan 1080 ja kasassa on jo yli puolet!


Tein pikkusolulle joululahjaksi puputrikoosta pyjaman. Nyt on uhmaikä iskenyt oikein todella ja sitä pyjamaa pidetään yötä päivää. Ei suostu mukula riisumaan niitä ollenkaan... Kangasta jäi vähän jäljelle ja ajattelin tehdä siitä toisen pupupaidan. Pitää sitä ensimmäistä jossain vaiheessa kuitenkin pestäkin. Kankaasta riitti etukappaleeseen ja toiseen hihaan. Muuhun pitää hakea täydennystä pikapuoliin. Ajattelin punavalkoraidallista trikoota, koska pupullakin on sellaisesta paita päällä.


Näistä jämistä sitten ehkä housun resorit? Tai nukelle paita...


Tästä tulikin jo aika pitkä postaus, mutta pakko laittaa vielä nämä eilisen aamun auringonnousukuvat. Nämä on otettu kesken automatkan... Piti välillä pysähtyä pysäkille ottaan kuvia, mutta kuvauspaikat ei olleet ihan kaikista parhaita. Näkee näistä silti tuon siistin pystysäteen.


Rakennus ei ole tulessa. Taivas on.

4 kommenttia:

 1. No nyt teit semmosen tikkauksen, jota määki voisin uskaltautua kokeilemaan. Tosi näyttävä.

  VastaaPoista
 2. Laitatko linkkiä sitten kun toi Australiahommeli päättyy. Kiinnostaa nähdä valmiit peitot, mut varmaan unohdan pian koko jutun. Kattelin äsken instagrammista hästäkillä niitä kuvia, näyttää mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 3. Joo, koitan muistaa laittaa linkin. Voi olla, että tuossa määrässä kestää hetken valmistua...

  VastaaPoista
 4. Toi spiraalipeitto on upea!! Vitsi kun olis itelläki enempi innostusta tohon ompeluun. Nytkin olis ompelupöydällä kersoille vaatteita keskeneräsenä. Ollu jo elokuusta asti! :D Ja ihmettelen, miten ihmeessä oot löytänyt mun blogin? Kiva kun löysit enikeis, siellä ei turhan paljon kävijöitä ole ollut..

  VastaaPoista