torstai 21. maaliskuuta 2013

Eka räsymatto

Tässä se ny on, tadaa. Aivosolun eka itse kutoma matto about kymmeneen vuoteen.


Vihreäkeltaisia laineita tähän nyt sitten tuli. Ei tästä niin kamala tullu, kun mitä kutoessa pelkäsin. Ihan keväinen tapaus. Valkoset vaan ei näköjään ole tässä valossa kaikki yhtään niin valkosia kuin miltä ne tehdessä näytti. Noh, se on sitä räsymattoa. Täytyy antaa maton vähän vetäytyä ja asettua. On vähän koppura kun lähes suoraa tukilta sen tuohon lätkäisin. Sitten voi ruveta arvostelemaan... Aika paksun oloinen siitä tuli, voi olla, että kesällä kuivuu kauan. Pitää pestä ensimmäisten joukossa, että ehtii kuivaksi.


Kuteena on sekalainen yhdistelmä trikoota ja puuvillakudetta. Seassa on lakanaa, useampi tyynyliina, pari verhoa, pari t-paitaa jne. Pituutta matolla on karvan verran alle 2 m. Koti sille löytyi meidän kodinhoitohuoneesta. Siinä oli ennen se tähkämatto, mutta pistin sen odottamaan pesua, kun siihen oli käynyt jo niin monta pissa ja kakkavahikoa. Tässä lyhyemmässä matossa on se hyvä puoli, että ei tarvii taitella mitenkään. Tilaan aukeaa 2 ovea, jotka ovat niin lähellä lattiaa, että minkäänlainen matto ei mahdu alle. Kappas kun saa sopivaa kun itse tekee... Seuraava karmiva väriyhdistelmä on jo suunnitteilla, saa nähdä koska ehtii toteuttaa.

7 kommenttia:

 1. Siittä tuli hiano! Oikein kodikas, kelpais mullekki. :-)

  VastaaPoista
 2. Kuulin illalla, että matto on nyt myös korkattu kakalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, lapsikin siis tykkää siittä matosta! ;-)

   Poista
  2. ...paitsi jos kakkaaja olikin sun miäs.

   Poista
 3. Hah! Toivottavasti ei ollu mies... Ainakin se syytti pikkusolua.

  VastaaPoista
 4. Värit näyttävät hyvinkin samanlaisilta kuin oikein vanhoissa räsymatoissa, luonnollisilta ja maanläheisiltä. Jos tekee nykyisistä valmiista trikookuteista maton, värit on aika kirkkaita, joskus suorastaan räiskyviä. Tietysti väritys on makuasia, kuka tykkää mistäkin, mutta itse ihailen vanhoja hillittyjä mattoja.

  VastaaPoista
 5. Hei Mervi, kiitos kommentista ja tervetuloa lukijaksi! Olen samaa mieltä noista trikookuteista. Joskus tekee mieli kirkkaita värejä, mutta yleensä myös värilliset trikookuteet päästävät väriä pesussa. Vanhoista vaatteista ja lakanoista on kaikki värit jo lähteneet :)

  VastaaPoista