tiistai 12. maaliskuuta 2013

Lahjoituksia

Olen näköjään ollut taas äänessä monessa paikassa. Nappien lisäksi sain muitakin lahjoituksia. Eräs jumppakaveri siivosi muinaisia lakanoita varastoistaan minulle matonkuteiksi. Vain ponit puuttuvat... Tää on ihan varmasti jotain ysäriä.


Tämä oli ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Katsoin ensin, että olisi itse tehty, kun saumat ei olleet saumurilla ommeltu, vaan ihan perus suoraompeleella. Helmasta kuitenkin löytyi Finlaysonin lätkä, ruotsiksi tosin. Lakana on kyllä varmaan vanha, koska oli tosi kulunut. Mm päädystä oli kulunut jo puhki. Tämä on juuri sopivaa materiaalia kuteeksi. Ei oikein ole muuta käyttöä, kun on niin hapertunut ja kulunut, mutta on hienosti lähes läpi värjätty ja tumma. Päätin, että tässä on riittävästi kukkakuosia, joten voin laittaa kuteet odottamaan muiden kukallisten seuraan. Ehkä mä vielä joskus saan tehtyä sellaisen kukkakudematon... Det passar bra.


Mukana myös hieman haalistunut helmalakana kapeaan sinkkusänkyyn. Tästä säästin keskiosan askartelutarvikkeeksi. Joskus aina tarvii yksiväristä puuvillaa. Helma meneekin sitten kuteeksi.


Epämääräinen erä pampulalankaa. Tälle en ole kyllä vielä keksinyt käyttöä. Josko kutoisi mattoon? On kyllä tekokuitua ja voi olla, että pampulat ei näytä hyviltä loimien lomassa... Hautumaan siis.


Epämääräisiä koristeita. Näistä osa ainakin menee kevätkranssiin heti kun saan aikaiseksi. Tein viimevuonna kranssin pajuista, joissa oli kissoja. Ne kuivuivat tosi nätisti ja pistin kranssin tätä vuotta varten säästöön. Nyt sitä voi vähän tuunailla. Tuo harmaa keppi on kyllä aika hämärä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti