lauantai 9. maaliskuuta 2013

Mattoloimi

Tänään se sitten tapahtui. Inspiraatio iski taas kuin kirkkaalta taivaalta. Siltä istumalta piti lähteä hakemaan kalalankaa. Tai ei nyt ihan siltä istumalta, mutta heti aamusta kun kauppa aukesi. Piti siis päästä tekemään mattolointa. Tässä oli nyt vähän taas tätä "mä nyt ihan äkkiä teen" vibaa mukana. Saa sitten nähdä tehdessä onko laskut menneet aivan päin honkia jne. Mutta se on sen ajan murhe. Neljä rullaa luonnonvalkoista kalalankaa oli saalis.


Lointa luotaessa lankojen pitäisi juosta rullilta esteettä. Silloin lanka tulee suorana ja kaikki ovat samalla kireydellä. Tämä on se kerinpuuteline, jota käytin jo edellisessä kangaspuuprojektissani. Vauhdissa tehtiin siihen lisäosa, rima jossa on 4 reikää. Sen verran oli taas vasemmalla kädellä tehty homma, että ei edes sahattu juuri oikean levyiseksi, mutta miksi hifistellä tässä, kun näinkin toimii. Ja sitä paitsi ei näy kuvassa.


Luontipuihin vauhtia ja tässä sitä ollaan.


Kas kummaa, kokemuksesta on tässäkin hyötyä. Enää ei loimi pudonnut puista kesken kaiken ja kaikki sujui muutenkin jouhevasti. Tässä taidekuva loimipalmikosta.


Tämän enempää en tänään ehtinyt, enkä taas tiedä koska projekti jatkuu. Mutta ompahan ainakin loimi tehtynä valmiiksi sitten kun taas kangaspuut kutsuvat. En vielä varmasti valinnut edes sidosta, jonka aion niisiä. Joku 4 vartinen perinnesidos se tulee olemaan ja sovitan sen sitten lankamäärään kun se aika koittaa. Todennäköisesti maton malli vaihtuu vielä saman loimen aikanakin, joten katsotaan nyt mikä inspaa. Loimen leveys kaiteessa pitäisi olla metrin ja niisin nro 40 kaiteeseen joka toiseen väliin. Taidan laittaa tämänkin loimen niihin isoihin puihin, kuin pienille ei oikein ole tilaa. Varsinkin kun molemmat puut pitäisi olla kasassa samaan aikaan. Noita isoja en enää uskalla purkaa, se voisi olla viimeinen kerta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti