torstai 7. maaliskuuta 2013

Lastentauteja

Sanotaan, että kun perheeseen tulee lapsi, tulevat myös lasten taudit. Aikuisille. Me ollaan oltu oksutaudissa. Mr. solu selvis yhdellä norjan kurssilla, mutta meikäläinen kertasi monta kertaa pitkin yötä. Yhteensä 6 kertaa. On siis ollut hieman heikko happi, joten blogiinkaan ei ole siitä syystä tullut mitään täytettä. En tiedä mistä tauti saatiin molemmille yhtä aikaa. Ihmeellisintä on se, että pikkusolu ei ainakaan vielä ole oksentanut kertaakaan.

Sairaus sikseen. Tässä on jossain vaiheessa edessä matka etelän maille. Me alettiin vähän sitä silmällä pitäen kokeilla, josko pikkusolu söisi purkkiruokaa. Ei syö. En ole siis kertaakaan antanut sille purkista varsinaista ruokaa. Joitain hedelmäsoseita kyllä, esim. puuron joukossa, mutta ei nekään oikein kelpaa. Olen erittäin ylpeä itsestäni, että en ole purkkeja käyttänyt. Olen siksi totaalikieltäytyjä, että jos olisin ne aloittanut, en varmaan olis mitään muuta syöttänytkään. Nyt on ollut pakko laittaa ruokaa ja samalla sen laittaa koko porukalle. Kotona on syöty huomattavasti enemmän kuin ennen. Eniveis, purkkiruoka ei siis putoa. Me sitten mennään matka varmaan appelsiineilla ja puurolla tai jotain. Ja leivällä ja riisikakuilla. Onneksi pikkusolua sentään kiinnostaa se mitä vanhempien lautasella on. Siitä voi sitten ainakin antaa ja jos maistuu niin hyvä vaan. Tällä hetkellä on kyllä muutenkin menossa sellanen kausi, että ei pikkuiselle ruoka maistu. En tiiä oisko se sit kuitenkin vähän kipeä. Tai kai kaikille tulee jossain vaiheessa se vaihe, että ei vaan ruoka maistu. Itseasiassa nyt näyttää olevan sellainen kausi, että mukula on yhtä kitinää teki mitä tahansa...

Vaippoja laittaessa tulee nykyään aivan karmea huuto. Ei meinaa millään pysyä paikallaan. Täälä se sitten painaa peppu paljaana pitkin kämppää, kunnes kyllästyn ja laitan vaipan. Sitten taas vähän aikaa menee ennen kun saan sille housut jalkaan. En oikein tiiä mitä ton vaippatouhun kanssa tekis. Pikkusolu siirtyi nukkumaan päikkärit omaan sänkyynsä (kun mä en enää tarvii päikkäreitä) ja siellä on nyt mennyt kuivana jo kauan. Nyt on ollu 4 yövaippaa kuivana viikon sisään ja aamusta tulee heti isot pissat pottaan. Oon sen antanut sitten olla ilman vaippaa aamulla, kun ei se nyt heti uudestaan pissaa. Ongelma tulee vähän siinä, että kun se ei osaa vielä sanoa että on hätä. Kitisee kyllä yleensä, mutta kun se kitisee koko ajan... Pitäskö sitä vaan antaa olla ilman vaippaa, kun siitä laitosta tulee huuto... Pyykkiä siitä kyllä tulee. Toisaalta ei viittis ennen matkaa jättää vaippoja pois, kun reissussa täytyy kuitenkin pitää (tosin kertsejä lähtee mukaan :/). No joo, kai se siitä sit joskus. Parilla vaipalla ja parilla vaatekerralla menee ehkä useimmiten päivät. Tässä näitä puolikuntoisen lastentauteja... Palataan askartelujen pariin sitten kun on nesteytys taas kunnossa ja jaksaa olla tolpillaan enemmän kuin 5 min kerrallaan.

2 kommenttia:

 1. Ohhoh, yövaipat kuivina! äSsä oli yli 2,5 vuotias kun siltä jätettiin yövaippa pois, eikä ne olleet kuivia. Kyllä siinä sai aluks pomppia pissattamassa pitkin yötä ettei sänky kastu. Nyt riittää se kun 11 aikaan käy kerran pissattamassa ja sehän täyttää kohta jo 4.

  Mää luulen että toi kiukuttelu saattaa kuulua ikään. Koo on ollu viime aikoina samanlainen. Aina kauhee kitinä ku tarttis vaippa laittaa, tai jos tapahtuu jottain piäntäkin vastoinkäymistä. Kai se oma tahto alkaa siälä heräilemmään. Toisaalta Koolle on tullu nyt kaks hammasta, kyl se kolotuskin varmaan saa hermoherkäks.

  Alkakaas syättää pikkusolulle maitohappoja jo hyvisä ajoin ennen matkaa. Meijän mukulat on siinä iässä saanu turistiripulin jo mummolan hanavedestä. Pakteerikannat ko on kodin ulkopualella niin erilaisia.
  http://www.sinunapteekki.fi/catalog/vitabalans/lacto-seven-chew-p-3704.html
  Tossa Lactosevenissä on 7 erilaista maitohappopakteerikantaa. Mää annoin pualikkaita tabletteja murskattuna Koolle sen antibioottikuurin aikana. Siinä kyl lukkee 2v alkaen, mut ei ne ainaka Koolle haittaa tehny.

  Tulipa taas romaani. :-)

  VastaaPoista
 2. Mä en taas muistanukkaan ollenkaan noita maitohappoja. Kiitos! Pitää kattella apteekista samalla kun hakee arsenaalin muuta kamaa matkalle.

  VastaaPoista