tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pitäis ja pitäis

Luovuus on taas hetkeksi (toivottavasti vain hetkeksi) tyrehtynyt. Olin tänään taas kutomassa, mutta en saanut oikein mitään aikaiseksi. Istuin vain puiden ääressä ja tuijotin tyhjyyteen. Ei meinaa oikein tämä kirjoituskaan nyt luistaa... Käytiin lauantaina kaksosten synttäreillä ja siellä juhlittiin oikein pitkän kaavan kautta. Sillai tyyliin 4-5 päivää. Me oltiin kyseisen päivän toisella kattauksella. Pikkusolun synttärit kesti 2 h... Jätetään loput ajatukset tästä aiheesta sanomatta julkisesti.

Niin, mitä kaikkea sitä taas pitäisikään tehdä. Käydä kaupassa. Siwan varamaidoilla on jo hetki mennyt ja ruokakaapit alkaa ammottaa tyhjyyttään. Mutku ei jaksa. Minä en tykkää käydä kaupassa. Yhtään. Missään kaupassa (noh, ehkä kangaskaupan pikavisiittiä ei lasketa).

Leikata omenapuut. Mutta nyt mulla on vielä hyvä tekosyy vältellä tätä hommaa, koska Maijan kuukalenterin mukaan puiden paras leikkuuaika on pääsiäisenä. Uskon ja siis odotan.

Kutoa se keskeneräinen matto pois, että voi alottaa seuraavaa hienompaa.

Ommella autoon penkinsuojus, tai siis lähinnä selkänojan suojus pikkusolun kuraisten kenkien varalle. Alkaa jo talvikengät hivutella verhoilua kun muksu istuu turvaistuimessa ja veikkaan, että keväämmällä ne kengät ei ainakaan puhtaammiksi muutu. Tämä on ollut listalla jo kauan, mutta en edelleenkään ole saanut aikaiseksi.

Käydä kangaskaupassa. Tämä aina lykkääntyy pikkusolun takia... Kaupassa ei menis kauaa, mutta kun pitää pikkusolu vaatettaa, laittaa autoon, repiä irti tuolistaan ja ottaa kauppaan mukaan niin ei enää jaksa homma kiinnostaa. Sielä ois nettisivujen mukaan herkullisia trikoita tarjolla, ja lisäksi tarviin merkkaukseen lisää helmilankaa.

Siivota langat, puikot, sakset ja neulat sohvan kulmalta pikkusolun ulottumattomiin. Tämän ehkä poistan tältä listalta ensimmäisenä. On sen verran ahkeraa liikehdintää kotona nykyään. Ulottuvuuskin kasvaa vähintään 5 cm päivässä. Mun pitää varmaan keksiä joku lukollinen askartelulaatikko... Tosin ei mun askartelukamat kuitenkaan mihinkään laatikkoon päätyis, saati sitten pysyis sielä. Nytkin on ihan ympäri kämppää.

Tätä listaa sulatellessa taidan etsiä areenasta jotain katsottavaa illaksi. Miksi tehdä tänään jos voi homman hoitaa huomennakin...

2 kommenttia:

  1. Mää oon huamannu Koon kans saman jutun, se ylettyy päivä päivältä korkeemmalle. Tännään aamulla se veti piimämukin sisällöt pitkin keittiöö, luulin laittaneeni sen tarpeeks kauas pöyrälle.
    Ja mulla on kans kauhee tekemättömien juttujen lista. Vauvakirja tarttis laittaa ajan tasalle, kaapit siivota ja ottaa kirppispöytä, ottaa pistokkaita kukkasista, vaihtaa kuminauhat ainaki kymmeneen vaippaa ja käyrä suihkusa. Siinä ekana miäleen tulevat. Nii ja ittelle tarttis ommella paitoja.

    VastaaPoista
  2. Mä meinasin kans listata ton suihkussa käynnin. On käynnit vähän harvenneet kun jäi töistä kotiin... Mahtaskohan niihin vaippoihin vaan voida ommella päälle uudet kummarit... Itellä ei oo vaihtelu vielä ehkä (toivottavasti) hetkeen edessä, mutta mietin jo miten nekin mutkat oikasis. Kummareita on ärsyttävä purkaa irti. Ainakin niitä mun ompelemia.

    VastaaPoista